Malaga CF voetbalreizen & tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn geen wedstrijden bekend, wilt u als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden? Laat dan hier uw gegevens achter.

Voetbalreizen & tickets Malaga CF - Estadio La Rosaleda

Malaga is een voetbalclub uit het zuiden van Spanje en is opgericht in 1904. In 1999 kwam de club voor het eerst uit op het hoogste niveau van Spanje. Het hoogtepunt van de club was in 2002. Malaga won met de Nederlander Kiki Musampa in de selectie, de Intertoto Cup. De club heeft jaren achter de rug met financiële problemen maar in 2010 kwam daar de financiële hulp van de sjeik Abdullah Al Thani. Langzaam klom de club weer op en zijn ze momenteel een middenmoter. Tijdens een voetbalreis naar Malaga kan je spelers zoals Sandro Ramirez, Roberto Rosales en Camacho zien spelen. Dus boek nu uw voetbalreis via Voetbalreizen.com naar Malaga!

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1904
Stadion:
Estadio La Rosaleda
Locatie:
Malaga
Clubkleuren:
Rood - Wit
Derby:
Malaga CF - Sevilla CF
Website:
www.malagecf.com
Topspelers:
Kameni, Ramirez , Duda
Logo Malaga CF

Clubhistorie

Malaga CF is ontstaan uit een fusie tussen Deportivo Malaga en Atletico Malaga. Na jaren in lagere divisies te hebben gevoetbald kwam de fusieclub in 1999 voor het eerst uit in de Primera Division. In 2002 plaatste Malaga zich voor de UEFA Cup. In 2006 degradeerde de club terug naar de Segunda Division waaruit ze in 2008 weer promoveerde. Malaga wist twee keer kampioen te worden in de Segunda Division. Nog nooit werd er een prijs gepakt op het hoogste niveau. In 2002 won Malaga met de Nederlander Kiki Musampa de Intertoto Cup.

Ambities

Malaga CF kwam in juni 2010 in handen van sjeik Abdullah ben Nasser Al Thani uit Qatar. De sjeik kocht eigenaar Lorenzo Sanz uit en had grote plannen. Zo stak Abdullah een deel van zijn vermogen in de club en zorgde er daarmee voor dat er in de winterstop van 2010/2011 extra geld beschikbaar kwam voor transfers. Onder andere Baptista, Demichelis en Asenjo werden binnen gehaald. Later in de zomer trok de sjeik opnieuw de portemonnee en trok de Nederlanders Van Nistelrooij en Mathijssen aan. In dat jaar werd een historische vierde plek behaald met Champions League deelname tot gevolg. Toen Al Thani om onverklaarbare redenen ineens de geldkraan dicht draaide verslechterde de situatie snel en werd Malaga zelfs gediskwalificeerd van deelname in Europees voetbal. De aangetrokken sterren vertrokken snel weer. Sindsdien eindigde Malaga jaarlijks in de middenmoot, onderin het rechter rijtje, waardoor Malaga weer heeft kunnen werken aan een financieel stabiele fundering. Vanuit deze fundering hoopt de club op korte termijn weer Europees voetbal te gaan halen.

Stadion

Malaga speelt haar thuiswedstrijden in Estadio la Rosaleda dat een fantastische ligging heeft in het centrum van de stad. Het stadion heeft een capaciteit van 33.000 plaatsen. Het stadion werd in 1941 gebouwd en diende als speelstadion voor het WK van 1982 in Spanje.

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com
  [[ company.total_score ]] 10

  Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.total_score ]]
  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  [[ company.total_reviews ]] beoordelingen
  [[ company.total_views ]] keer bekeken
 • [[ result.extraquestions.multiple_choice.answer ]]
  [[ result.total_score ]] 10
  [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.extraquestions.multiple_choice.answer ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]