Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Venezia FC Voetbalreizen & Tickets

Aanbod
 • Aanbod
 • Sfeerimpressie
 • Clubinfo
 • Klantbeoordelingen
Tegenstander
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Boek jouw voetbalreis Venezia FC - Stadio Pierluigi Penzo

 • Opgericht: 1907
 • Capaciteit stadion: 7.426
 • Bijnaam: I Leoni Alati
 • Bekende (oud) spelers: Salvatore Sirigu, Luis Oliveira, Igor Budan
 • Grootste rivaal: Vicenza Calcio

Venezia FC, opgericht in 1907 is sinds 2021 na jaren van afwezigheid eindelijk weer terug in de Serie A. Hoewel het niet direct tot de meest succesvolle clubs van het land behoort, heeft de club toch een speciaal plekje in het hart van veel Italiaanse én buitenlandse voetballiefhebbers. De stijlvolle shirts, het iconische stadion en de prachtige speelstad zijn redenen waarom men de club al snel tot de persoonlijke favorieten toevoegt. Ook wij zijn enorm gecharmeerd van dit prachtige clubje.

Een voetbalreis is meer dan het bezoeken van een voetbalwedstrijd. Het is tegelijkertijd een stedentrip en een heerlijk weekend weg. In Venetië zit je daarom helemaal perfect. Stel jouw voetbalreis naar Venezia FC samen bij Voetbalreizen.com en geniet van het echte Italië in Stadio Pierluigi Penzo!

Voetbalreizen naar voetbalstad Venetië

Venetië is in vergelijking met steden als Rome en Milaan niet van oudsher een echte voetbalstad. Toch is men er erg betrokken bij de lokale FC. Zeker nu de prestaties weer beter worden in het Stadio Pierluigi Penzo, zijn de iconische tenues van de club weer steeds meer terug te zien in het straatbeeld van de 'drijvende' stad.

Een bezoek aan Venezia FC is een bezoek aan de Serie A. Maar misschien nog wel veel belangrijker: een bezoek aan de prachtstad Venetië. Tijdens je verblijf in de iconische plaats, vink jij met gemak alle toeristische trekpleisters af waaronder het San Marco-plein. Maak een wandeling langs de smalle kanaaltjes of vaar door de stad heen op een van de vele gondola's.

Boek een voetbaltrip naar Venezia FC via Voetbalreizen.com en plan zo een leuk weekendje weg voor iedereen!

Voetbalreizen & voetbaltickets Venezia FC

Het Stadio Pierluigi Penzo is veruit het meest interessante stadion uit ons gehele aanbod. Gelegen op een eiland nabij het centrum van Venetië, is het stadion het gemakkelijkst te bereiken per boot. Eigenlijk is dat de normaalste zaak van de wereld in de 'drijvende' stad. Het is dan ook geen verrassing als de uitploeg óók per boot naar de stad toe komt. Dat zorgt doorgaans voor bijzondere taferelen.

Voetbalreizen.com biedt jou de mogelijkheid om een wedstrijd van Venezia FC te bezoeken. Wedstrijden staan overal in Italië bekend om de passie en hartstocht. Zowel op het veld als op de tribune doet men er alles aan om de drie punten in eigen huis te houden! Jij kunt erbij zijn. Voetbalreizen.com stelt een compleet pakket voor jullie samen inclusief voetbaltickets, retourtickets voor het vliegtuig en hotelovernachtingen!

Venezia FC wedstrijd bezoeken

Breng een bezoek aan een wedstrijd van Venezia FC en voeg je bij de voetbalfans die hun voetbaltickets hebben geboekt bij Voetbalreizen.com.

Het bruisende stadscentrum van Venetië is een heerlijke plek om een échte versie Italiaanse pizza te proeven. Geniet op een van de vele terrasjes van een verfrissend biertje voordat je afreist naar het iconische stadion van Venezia FC. Dat is allemaal te boeken via Voetbalreizen.com!

Sfeerimpressie

Clubinfo

Opgericht:
1907
Stadion:
Stadio Pierluigi Penzo
Capaciteit:
7.426
Locatie:
Venetië
Clubkleuren:
Oranje / Zwart / Groen
Derby:
Venezia FC - Vicenza
Website:
www.veneziafc.it/
Topspelers:
Francesco Forte, Mattia Aramu, Luca Fiordilino
Logo Venezia FC

Clubhistorie

Venezia FC zag het levenslicht door een fusie tussen twee eerder opgerichte sportclubs. Deze sportfanaten zagen dat er kansen lagen om een topteam op te bouwen in de nog jonge Italiaanse voetbalwereld. In 1909 trad het voor het eerst toe tot de hoogste Italiaanse competitie. Door de jaren heen voegen nog een aantal Venetiaanse voetbalclubs zich bij Venezia. Mede hierdoor wordt er een aantal keer van naam gewisseld. Hoewel het in de vroege historie een van de sterkere Italiaanse voetbalclubs was, ontstond er niet heel lang daarna een jojo-effect tussen de Serie A, B en C. Inmiddels is de club met ingang van het seizoen 2021/2022 weer terug in de Serie A.

Ambities

Na jaren in de Serie B én zelfs Serie C zijn de ambities van Venezia FC torenhoog. De clubleiding ziet serieuze kansen voor de club uit Venetië. Met een nieuw stadion in de toekomst en de aankoop van getalenteerde Italiaanse spelers hoopt men uit te groeien tot een stabiele ploeg in de Serie A. Wellicht dat er zelfs nog meer in het vat zit voor de gevleugelde leeuwen. Eén ding is zeker, de club heeft inmiddels de aandacht van de internationale voetballiefhebber al voor zich weten te winnen!

Stadion

Het Stadio Pierluigi Penzo is écht uniek. Vrijwel nergens ter wereld kom je een voetbalstadion tegen in een vergelijkbare omgeving als die van Venezia FC. Gelegen op een eiland nabij het stadscentrum van Venetië is het stadion voornamelijk te bereiken per boot. Thuis- en uitsupporters maken daar dan ook maar al te graag gebruik van. Een sfeervol boottochtje naar Stadio Pierluigi Penzo is vaker regel dan uitzondering. Door de unieke ligging en prachtige backdrop trekt het ietwat kleine stadion de aandacht van liefhebbers van over de hele wereld. Voor ons al reden genoeg om eens een bezoek te brengen aan deze bijzondere voetbalplek.

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]