Programma Fortuna Liga 2022/23

De Fortuna Liga is een van de meest verrassende competities van Europa en is op het gebied van sfeer en beleving een stapje voor op veel andere competities. Met topclubs als SK Slavia Praag en AC Sparta Praag heb je een topper en derby inéén. De Derby van Praag is natuurlijk het paradepaardje van de Fortuna Liga maar daar houdt het niet bij op. Ook de toppers van de Praagse clubs tegen Viktoria Pilzn en FC Banik Ostrava zijn het bezoeken meer dan waard, om over de derby's tegen andere Praagse clubs nog maar niet te spreken. Al met al bezit de Tsjechische voetbalcompetities een prachtig programma met unieke wedstrijden. Op zoek naar het programma van een van de twee grote clubs in Praag? Klik op de linkjes hieronder.

Voor het hele programma van de Fortuna Liga klik je hier!

TITLE_VBR

SUBTITLE

  • Stel jouw voetbalreis zelf samen. In het boekingsproces kies je eenvoudig en flexibel hoe je reis eruit komt te zien.
  • Bij ons staan flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel.
  • Bel met ons, chat met ons of bereik ons via ons 24/7 noodnummer.
  • Voetbalreizen.com biedt je de garantie dat niemand alleen zit! *zie voordelen

AC Sparta Praag - SK Slavia Praag

Houd je van pyro? Ga dan eens langs bij AC Sparta Praag - SK Slavia Praag! Dit duel staat bol van de geweldige sfeer, enorme spandoeken en veel, heel véél vuurwerk. De stadsderby is tevens de klassieker van het land. In Tsjechië strijden beide clubs al decennialang om de titel van beste club van het land en dat zal ook in de komende jaren ongetwijfeld zo blijven. Geniet van een pure derbysfeer in een van de grootste stadions van Tsjechië. Naast de voetbalwedstrijd is het natuurlijk een uitgelezen kans om een van de mooiste steden van Europa te verkennen en jezelf onder te dompelen in de Tsjechische cultuur.

Stel je reis samen naar:
AC Sparta Praag - SK Slavia Praag >>>
SK Slavia Praag - AC Sparta Praag >>>

AC Sparta Praag - Bohemians 1905

Zoals de meeste voetbalhoofdsteden in Europa huisvest Praag ook meer dan twee clubs. Naast Slavia Praag en Sparta Praag spelen ook Bohemians 1905, Dukla Praag (ja, die van het liedje van Half Man Half Biscuit) en Viktoria Zizkov hun thuiswedstrijden binnen de stadsgrenzen van Praag. Momenteel speelt alleen Bohemians naast de traditionele top twee op het hoogste niveau. Dat zorgt dan ook voor verhitte derby's met Sparta Praag en Slavia Praag. Bohemians 1905 geniet een echte cultstatus en is dus ook onder inwoners uit Praag enorm populair. Door haar volkse uitstraling is het erg in trek en neemt het ook geregeld een vol uitvak mee naar Sparta Praag.

Stel je reis samen naar:
AC Sparta Praag - Bohemians 1905 >>>

SK Slavia Praag - FC Banik Ostrava

Hoewel er genoeg derby's zijn te noemen die ook interessant zijn, kiezen wij voor een wat minder de voor de hand liggend duel. Desalniettemin is Slavia Praag - FC Banik Ostrava niet minder interessant. Banik Ostrava is de trots van Oost-Tsjechië en heeft in de jaren '00 van deze eeuw behoorlijk indruk kunnen maken. Even leek het er zelfs op dat zij de top gingen bestormen. Zo ver kwam het niet, maar hun fanbase bleef groeien en is inmiddels vrijwel gelijk aan die van de traditionele topclubs. SK Slavia Praag tegen Banik Ostrava is een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goed alternatief voor dé derby van Praag.

Stel je reis samen naar:
SK Slavia Praag - FC Banik Ostrava >>>