Programma Scottish Premiership 2022/23

De Schotse Premiership is een competitie vol historie en diepgewortelde derby's. Het geloof loopt nog altijd als een rode draad door de Schotse voetbalcompetitie. Daardoor is het speelschema gevuld met wedstrijden die veel meer betekenen dan zomaar een potje voetbal. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Old Firm, het beladen duel tussen Rangers FC en Celtic. Voor velen zowel binnen als buiten Schotland is dit het absolute hoogtepunt van het Scottish Premiership-programma. Toch zul je in de voorbeelden hieronder lezen dat het Schotse voetbal veel meer te bieden heeft dan alleen Rangers - Celtic.

Ben je er al helemaal van overtuigd dat je Celtic wil bezoeken? Of wordt het toch Rangers FC? Bekijk in de links hieronder de clubgerelateerde pagina's.

Op zoek naar ons gehele Scottish Premiership-aanbod? Klik op deze link.

TITLE_VBR

SUBTITLE

  • Stel jouw voetbalreis zelf samen. In het boekingsproces kies je eenvoudig en flexibel hoe je reis eruit komt te zien.
  • Bij ons staan flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel.
  • Bel met ons, chat met ons of bereik ons via ons 24/7 noodnummer.
  • Voetbalreizen.com biedt je de garantie dat niemand alleen zit! *zie voordelen

Celtic - Rangers FC

Een van de meest beladen duels van Europa is zonder twijfel Celtic - Rangers. The Old Firm zoals de wedstrijd ook wel wordt genoemd is getekend door de verschillen in de aanhang van beide clubs. Celtic, dat een katholieke achtergrond heeft en veelal wordt gesteund door Ieren en mensen met een Ierse achtergrond, speelt haar thuiswedstrijden in het westen van Glasgow. Hun tegenpool, Rangers FC, speelt zijn thuiswedstrijden in het Ibrox Stadium ten oosten van de stad. Een groot deel van de Rangers-fans is protestant of heeft een protestante achtergrond, verder profileren de meeste supporters zichzelf ook als pro-Brits. Je kunt jezelf dus best voorstellen dat wanneer Celtic het tegen Rangers opneemt, de grote verschillen de grootste oorzaak zijn van onderlinge strijd tussen de supportersgroepen. Wil jij deze topwedstrijd live meemaken? Voetbalreizen.com biedt ieder jaar een pakket met wedstrijdtickets, een hotelovernachting en eventuele vluchten aan.

Stel nu je reis samen naar:
Celtic - Rangers FC >>>
Rangers FC - Celtic >>>

Rangers FC - Hibernian FC

Niet alleen in de derby van Glasgow ligt het geloof ten grondslag aan een enorme kloof tussen de fans. Ook in het duel tussen Rangers FC en Hibernian FC is het verschil in geloof leidend. Hibernian, afkomstig uit hoofdstad Edinburgh, heeft een vergelijkbare historie als Celtic. Hoewel de club zichzelf niet enkel profileert als club voor Ieren of Schotten met Ierse roots, doet de harp in het logo (het nationale symbool van Ierland) anders vermoeden. Tijdens het duel tussen Rangers en Hibernian zullen ook geregeld Britse en Ierse vlaggen op de tribunes zichtbaar zijn.

Stel nu je reis samen naar:
Rangers FC - Hibernian FC >>>

Celtic - Aberdeen FC

Aberdeen, de club die tijdens het ontbreken van Rangers op het hoogste niveau van Schotland de rol van tweede succesvolste team op zich nam, is over het algemeen een heel behoorlijke ploeg. Waar Celtic en Rangers normaal gesproken zonder heel veel moeite door de competitie heen walsen, is een wedstrijd tegen Aberdeen nooit een makkie. Naast dat het wellicht op het veld een leuke wedstrijd is, lijken de fans van Celtic het stadion voor een wedstrijd tegen de Aberdonians ook goed te vinden. Het komt dan maar zelden voor dat het stadion niet tot de nok toe is gevuld, inclusief het uitvak, want voor Aberdeen-fans is dit natuurlijk de mooiste wedstrijd van het gehele speelschema.

Stel je reis samen naar:
Celtic - Aberdeen FC >>>