Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Voetbalreis & Tickets Union Berlin - Hertha BSC

Voetbalreis Union Berlin - Hertha BSC

Je kunt een voetbalreis zo mooi maken als je wilt. Een ding is zeker, vrijwel alle aspecten die je kunt bedenken zijn aanwezig tijdens een voetbalreis naar Union Berlin - Hertha BSC. Je overnacht in wereldstad Berlijn en hebt naast het bezoek aan de voetbalwedstrijd nog genoeg andere dingen te doen tijdens je verblijf. Boek je voetbaltripje naar de derby van Berlijn via Voetbalreizen.com en geniet van topvoetbal in de Bundesliga!

Tickets Union Berlin - Hertha BSC

Zonder wedstrijdkaartjes géén voetbalreis! Bij Voetbalreizen.com boek je heel gemakkelijk een of meerdere hotelovernachting(en), een retourvlucht en natuurlijk tickets voor Union Berlin - Hertha BSC. Tijdens het boekingsproces krijg je zelf de optie om je vlucht en hotel uit te kiezen. Je maakt het dus zo gek als je zelf wil! Daarnaast zie je tijdens het boeken ook direct de beschikbaarheid en prijs van je reis in, zo kom je nooit achteraf voor een verrassing te staan.

Aanbod
 • Aanbod
 • Informatie
 • Sfeerimpressie
 • Historie
 • Klantbeoordelingen
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Berlin Derby

De voetbalgeschiedenis van Berlijn is in twee tijdsvakken in te delen. Je hebt de tijd voor én na de val van de muur. Voordat in 1989 er een eind kwam aan de opdeling van Berlijn zag het West-Duitse Hertha BSC in TeBe Berlin zijn grootste rivaal. Deze derby's waren heetgebakerd en waren uniek in zijn soort. Inmiddels komt TeBe Berlin uit in de Regionalliga, het vierde niveau van Duitsland.

Hoewel Hertha BSC in West-Berlijn speelde en 1. FC Union Berlin uitkwam in het oosten, moeten we voor de gedeelde geschiedenis van deze clubs al ver terug in de tijd. Hoewel Union Berlin - Hertha BSC nog niet werd gespeeld voor 1989, kende de supporters van de clubs elkaar maar al te goed. Eisern Union stond bekend als een verzetsclub en het overgrote deel van de fans had sympathie voor het westen. Zij bezochten dan ook vaak Hertha BSC tijdens Oost-Europese uitwedstrijden bij bijvoorbeeld Dukla Praag. Andersom werd dit gewaardeerd door Hertha-fans en zij staken dan zo nu en dan de grens over om een thuiswedstrijd in Stadion an der alten Försterei te bezoeken.

De vriendschap hield lang stand en kort na de val van de Berlijnse muur werd er een herenigingsduel gespeeld ter ere van de eenwording van Berlijn. Bij dit oefenduel waren bijna 52.000 uitzinnige fans aanwezig. Lang moest Union Berlin het doen met regionaal voetbal en laag profvoetbal. Tot aan 2009, toen Eisern Union promoveerde naar de 2. Bundesliga. Verrassend genoeg daalde Hertha BSC in hetzelfde jaar af naar het tweede niveau van Duitsland. De eerste 'nieuwe' Berlijnse derby was een feit. Beide clubs groeide qua niveau steeds verder naar elkaar toe. De vriendschap sloeg om naar rivaliteit. Inmiddels is Union Berlin - Hertha BSC een van de meest beladen wedstrijden van Duitsland.

Sfeerimpressie

Historie

De geschiedenis van de Berlin Derby

Hertha BSC is een veel geprezen club in een prachtig stadion. Sinds mensenheugenis is het een vaste bespeler van de Bundesliga, op een aantal incidentele degradaties na dan. Met twee landstitel, die al dateren van de jaren '30 van de vorige eeuw, is het een van de vele winnaars van de huidige Bundesliga. De DFB Pokal werd nog nooit gewonnen door de Berlijnse club.

Ook het leven van een 1. FC Union Berlin-fan gaat niet altijd over roosjes. Hoewel er bij de club een heerlijke ambiance hangt, hoeft men weinig successen te verwachten. Zo won het ooit de Derde Bundesliga, stond het eenmaal in de finale van de DFB-Pokal en won het de Oost-Duitse beker in 1968. Verder dan dit kwam Eisern Union nog niet. Desalniettemin voelt het bij deze cultclub alsof je in het hol van de leeuw terechtkomt. De weinige sportieve successen wegen voor de fans lang niet zo zwaar als het samenhorigheidsgevoel op de tribunes van het Stadion an der alten Försterei.

Waar Hertha BSC voor de val van de Berlijnse muur in 1989 niet tegen Union Berlin kon spelen door de gescheiden competities, duurde het in de jaren erna nog even voor ze elkaar in officieel verband troffen. Viermaal werd de Berlin Derby gespeeld in de 2e Bundesliga en tot dusver tweemaal in de 1e Bundesliga.

Laatste drie edities van 1. FC Union Berlin - Hertha BSC in Stadion an der alten Försterei.

Datum

CompetitieUitslag

Doelpuntenmakers

2 november 2019Bundesliga1-0Polter (UNI)
3 september 20122. Bundesliga1-2Quiring (UNI), Wagner (HER), Ronny (HER)
17 september 20102. Bundesliga1-1Kolk (UNI), Niemeyer (HER)
 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]