Voetbalreis & Tickets AC Milan - Internazionale

Beleef AC Milan - Internazionale live in San Siro. Bij Voetbalreizen.com verzorgen wij jouw Voetbalreis naar Italië inclusief overnachting(en) en officiële Tickets. Stel eenvoudig online je Voetbalreis samen. In het boekingsproces kun je alle onderdelen van de reis zelf samenstellen. Je ziet direct wat het kost en wat er beschikbaar is. Hoe eenvoudig wil je het hebben? Heb je liever persoonlijk advies bij het samenstellen van je Voetbalreis? Geen probleem; wij helpen je graag telefonisch of via de chat vrijblijvend verder.

Aanbod
 • Aanbod
 • Informatie
 • Sfeerimpressie
 • Historie
 • Klantbeoordelingen
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2018 - 2019 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Wat is Derby della Madonnina?

Derby Della Madonnia is de ‘’klassieker’’ tussen stadsgenoten en aartsrivalen Internazionale en AC Milan. Het is de meest beladen wedstrijd van Italië.

Derby della Madonnina verwijst naar een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad Milaan: het standbeeld van de Maagd Maria op de top van de Duomo, dat vaak wordt aangeduid als de ‘’Madonnina’’. De eerste wedstrijd tussen de twee Milanese rivalen werd gehouden in de finale van de Chiasso cup in 1908, op 18 oktober van dat jaar wonnen de “Rossoneri” met 2-1.

Sfeerimpressie

Historie

De Geschiedenis van Derby della Madonnina

Op 16 december 1899, een aantal vrienden en Engelse ondernemers richtten de Milan Cricket en Football Club op , de voorloper van AC Milan. Dit team had twee takken, een voor het voetbal en een voor cricket. De voetbaltak werd geleid door de Engelsman David Allison, hij won drie nationale kampioenschappen in acht jaar met de club. De Engelsman wilde graag zo min mogelijk buitenlandse spelers. Dit veroorzaakte een splitsing in de groep, waardoor FC Internazionale Milano werd opgericht. Deze nieuwe club accepteerde zowel Italianen als buitenlandse spelers. De eerste wedstrijd werd gespeeld op 10 oktober in Chiaosso. Vanaf de eerste wedstrijd was er al rivaliteit tussen beide teams.

In de jaren 60 zag de Milanese derby twee grote sterren van het Italiaanse voetbal. Een van die spelers was Sandro Mazzola (Internazionale), de zoon van Torino speler Valentino Mazzola. De andere speler was Gianni Rivera (AC Milan), wiens bijnaam ‘Golden Boy’ was vanwege zijn grote talent.

Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 werd de Milanese derby ook wel gezien als Nederland-Duitsland, vanwege de aanwezigheid van Van Basten, Rijkaard en Gullit bij de rood-zwarten en het Duitse trio Brehme, Klinsmann en Matthäus bij Inter.

Laatste 10 uitslagen in de Derby della Madonnina

Datum

Thuis

Uit

Uitslag

6 mei 2012

Internazionale

AC Milan

4-2

7 Oktober 2012

AC Milan

Internazionale

0-1

24 Februari 2013

Internazionale

AC Milan

1-1

22 December 2013

Internazionale

AC Milan

1-0

4 Mei 2014

AC Milan

Internazionale

1-0

23 November 2014

AC Milan

Internazionale

1-1

19 april 2015

Internazionale

AC Milan

0-0

13 September 2015

Internazionale

AC Milan

1-0

31 Januari 2016

AC Milan

Internazionale

3-0

20 November 2016

AC Milan

Internazionale

2-2

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.total_score ]]
  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  [[ company.total_reviews ]] beoordelingen
  [[ company.total_views ]] keer bekeken
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.extraquestions.multiple_choice.answer ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]