Borussia Dortmund Gelbe Wand

Borussia Dortmund wedstrijden populair

Borussia Dortmund wedstrijden zijn populair bij velen. De Gelbe Wand, de Duitse voetbalcultuur, topvoetbal, bier en bratwurst. Dit zijn al vijf redenen waarom een wedstrijd belevenis bij Borussia Dortmund geweldig is. Daarnaast spelen die Borussen hun thuiswedstrijden op slechts één uur rijden van de Nederlandse grens. 

Rivalen Borussia Dortmund

Borussia Dortmund kent twee rivalen van enorme omvang. Op sportief gebied komt er niemand dichterbij Dortmund dan Bayern München. Al decennia lang vechten deze twee voetbalgrootmachten samen uit wie de beste in van Duitsland. Daarnaast zijn het ook de twee clubs met de grootste fanbase van onze oosterburen. Een bezoek aan Der Klassiker zoals de wedstrijden tussen Borussia Dortmund en Bayern München worden genoemd, is de ultieme voetbalreis naar Duitsland.

Een andere rivaal komt uit de streek. Schalke 04 uit Gelsenkirchen is de tegenstander van Borussia Dortmund tijdens de Kohlenpott Derby, een van Duitslands mooiste wedstrijden. Hoewel de clubs op sportief gebied inmiddels ver uit elkaar liggen, is de onderlinge spanning nooit verloren gegaan. Wanneer de Kohlenpott Derby weer op het programma staat, is het zonder twijfel een van de Borussia Dortmund wedstrijden die jij eens moet bezoeken!

Stadion Borussia Dortmund

Het Signal Iduna Park, of zoals de fans het noemen het Westfalenstadion, is enorm in omvang. Met ruim 80.000 plekken is het een van ‘s werelds grootste stadions. Daarnaast zorgt de imposante Gelbe Wand nog voor een mooie extra tijdens een bezoek aan het Signal Iduna Park. 

Rondom het stadion van Borussia Dortmund is voorafgaand aan wedstrijden veel te beleven.In de groenrijke omgeving van het Signal Iduna Park staan vele kraampjes en standjes waar bier, bratwursten en krakauers worden verkocht. Hier wordt in de uren voorafgaand aan de wedstrijd ook gretig gebruik van gemaakt. Bezoek je een van de wedstrijden van Borussia Dortmund, neem dan ook zeker de tijd om de sfeer te proeven voorafgaand aan de wedstrijd!

Borussia Dortmund stadion wedstrijdenuslatar / Shutterstock.com

Bereikbaarheid

Het Signal Iduna Park ligt wat buiten het centrum van Dortmund. Toch is het gemakkelijk te bereiken. Aangezien het in het Westfalenpark ligt, waar ook het enorme beursgebouw is, heeft men genoeg rekening gehouden met een enorme toestroom aan mensen. In de buurt van het stadion vind je drie tramhaltes en een treinstation. Op vertoon van jouw wedstrijdticket kun je op de dag zelf gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Kom je met de auto? Dan hebben wij een tip voor je. Parkeer de auto bij de Technische Universiteit van Dortmund en neem de gratis shuttle naar het stadion. Hier heb je genoeg parkeerplekken en ontkom je na de wedstrijd in hoog tempo aan de drukte op de snelweg.

Ontdek Dortmund

Dortmund als stad moet het vooral hebben van de Messe (grote beurzen), evenementen in de Westfalenhalle en wedstrijden van Borussia Dortmund. Het centrum is net als bij veel andere steden in het Ruhrgebied wat grauw. Toch heeft ook Dortmund zijn charme als je ver genoeg zoekt. Zo kun je aan de Alten Markt in de avonduren een terrasje pakken en een goede hap nemen.

Bezienswaardigheden

In Dortmund is het meer beleven dan bekijken. De Alten Markt kent wel wat mooie oude gebouwen. Ook de Sint-Reinout Kerk is het bezichtigen waard. Als je echt wat indrukwekkends wil zien in Dortmund, moet je jezelf verplaatsen naar het Westfalenpark voor het Signal Iduna Park. Het stadion van Borussia Dortmund is de trots van de Dortmunders. 

Georganiseerde voetbalreizen naar Borussia Dortmund kopen

Woon via Voetbalreizen.com een van de wedstrijden van Borussia Dortmund bij. Geniet van Duits topvoetbal en wordt volledig ontzorgd in de organisatie van jouw voetbalreis naar een van ‘s werelds sfeervolste voetbalstadion. Boek nu een reis inclusief tickets en hotelovernachting. Kom je er op onze website niet uit of ben je op zoek naar wat persoonlijk advies? Schroom niet en contact ons via [email protected] of bel ons op 0031 026 2020 382.

Veelgestelde vragen over het bijwonen van Borussia Dortmund wedstrijden

Hoe kan ik kaartjes kopen voor Borussia Dortmund wedstrijden?

Borussia Dortmund behoort tot de meest populaire clubs ter wereld. Zeker in Duitsland waar de toegangsprijzen voor seizoenkaarthouders laag worden gehouden, is het lastig om zelf aan tickets te komen via de club. Bij Voetbalreizen.com verzorgen wij pakketreizen inclusief hotelovernachting om jou de perfecte Borussia Dortmund-ervaring te laten beleven. 


Wat is de beste tijd om kaartjes te kopen?

Tickets voor Borussia Dortmund zijn te allen tijde schaars. Zeker voor topwedstrijden en duels tegen het einde van het seizoen zullen de kaarten binnen no time uitverkocht zijn. Wij raden dan ook aan om niet te lang te wachten bij het boeken van een voetbalreis naar Borussia Dortmund!


Wat zijn de beste plekken om de wedstrijd te bekijken?

Het Signal Iduna Park is zo gebouwd dat er vanaf iedere plek in het stadion een geweldig zicht is. Of je nu achter het doel plaatsneemt of aan de lange zijde, je zal alles van de wedstrijd meekrijgen. Een kleine tip van ons: wil je zoveel mogelijk zien van de Gelbe Wand? Neem dan een plek op de korte zijde tegenover de Südtribune. 


Wat moet ik doen als een wedstrijd wordt geannuleerd of verplaatst?

Onze voetbalgarant-regeling is er om al onze klanten met een gerust hart op pad te sturen. Bij een geannuleerde of verplaatste wedstrijd zorgen wij voor een geschikte oplossing. Afhankelijk van de situatie zullen wij een voorstel doen. Voor meer informatie over onze voetbalgarant-regeling, klik je hier!


Zijn er speciale regels voor fans die een Borussia Dortmund wedstrijd bezoeken?

Net als alle clubs heeft Borussia Dortmund ook eigen huisregels. Zo is het verboden vuurwerk mee het stadion in te nemen. Daarnaast is het gebruik van drugs ook niet toegestaan. Ook zijn er verschillende regels opgesteld over het meenemen van camera’s. Wij raden je dan ook aan om voor vertrek naar het Signal Iduna Park goed de reglementen door te nemen. Deze zijn te vinden op de website van de voetbalclub zelf.


Borussia Dortmund wedstrijdenVitalii Vitleo / Shutterstock.com

Liever een andere voetbalwedstrijd in Duitsland bezoeken? Laat je inspireren:

Bayern München wedstrijden;