Voetbalreis & Tickets FC Barcelona - Real Madrid CF

Beleef FC Barcelona - Real Madrid CF live in Camp Nou. Bij Voetbalreizen.com verzorgen wij jouw Voetbalreis naar Spanje inclusief overnachting(en) en officiële Tickets. Stel eenvoudig online je Voetbalreis samen. In het boekingsproces kun je alle onderdelen van de reis zelf samenstellen. Je ziet direct wat het kost en wat er beschikbaar is. Hoe eenvoudig wil je het hebben? Heb je liever persoonlijk advies bij het samenstellen van je Voetbalreis? Geen probleem; wij helpen je graag telefonisch of via de chat vrijblijvend verder.

Aanbod
 • Aanbod
 • Informatie
 • Sfeerimpressie
 • Historie
 • Klantbeoordelingen
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2018 - 2019 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Wat is de Clasico?

El Clásico is de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid. Deze wedstrijd geldt als de grootste wedstrijd van de Wereld. Dat komt door de politieke achtergrond van de wedstrijd, waarbij FC Barcelona gezien wordt als het deel van het Catalaans nationalisme en Real Madrid als symbool van de Spaanse overheid.

Sfeerimpressie

Historie

De eerste wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid werd op 13 mei 1902 gespeeld ter gelegenheid van een nieuwe koning genaamd Alfonso XIII. De uitslag was 1-3 voor de catalanen. In tegenstelling tot de meeste derby’s, waarbij de wedstrijd gespeeld wordt tussen twee rivalen uit dezelfde streek of plaats, is dat bij El Clasico niet het geval. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië, waar veel inwoners zich geen Spanjaard noemen. Madrid is de hoofdstad van Spanje en de burgers zien Catalonië wel als een deel van Spanje. Jarenlang werd Catalonië onderdrukt, eerst door Miguel Primo de Rivera in de jaren twintig en daarna door Francisco Franco dat duurde tot 1975. Schreidsrechters leken op bevel van hogerhand Real Madrid te bevoordelen.

Het was Real Madrid voorzitter Santiago Bernabéu Yeste die in 1968 het vuurtje tussen beide clubs verder opstookte. In juli 1968 stonden Real Madrid en FC Barcelona in Madrid tegenover elkaar voor de finale van de Copa del Generalisimo. Deze finale zou de bijnaam De finale van de flessen krijgen. FC Barcelona won met 0-1, waarop de ultras van Real Madrid met glazen flessen naar de spelers van FC Barcelona gooide.

En van de meest opvallende spelers in El Clásico is Portugees Luis Figo. De aanvallende middevelder speelde tussen 1995 en 2000 bij FC Barcelona en was daar publiekslieveling en een van de sterspelers van de Catalaanse club. In 2000 maakte hij de overstap naar Real Madrid na een conflict met de clubleiding van FC Barcelona.

In totaal werd de El Clasico 265 keer afgewerkt. FC Barcelona won 109 keer, in totaal speelden Real Madrid en FC Barcelona 59 keer gelijk en won Real Madrid 97 keer een wedstrijd.

Laatste 10 El Clasico’s

Datum

Thuis

Uit

Uitslag

21 April 2012

FC Barcelona

Real Madrid

1-2

7 Oktober 2012

FC Barcelona

Real Madrid

2-2

2 Maart 2013

Real Madrid

FC Barcelona

2-1

26 Oktober 2013

FC Barcelona

Real Madrid

2-1

23 Maart 2014

Real Madrid

FC Barcelona

3-4

25 Oktober 2014

Real Madrid

FC Barcelona

3-1

22 Maart 2015

FC Barcelona

Real Madrid

2-1

2 April 2016

FC Barcelona

Real Madrid

1-2

3 December 2016

FC Barcelona

Real Madrid

1-1

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.total_score ]]
  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  [[ company.total_reviews ]] beoordelingen
  [[ company.total_views ]] keer bekeken
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.extraquestions.multiple_choice.answer ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]