Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Voetbalreis & Tickets Genoa CFC - UC Sampdoria

Voetbalreis Genoa CFC - UC Sampdoria

Het boeken van een voetbalreis naar Genoa CFC - UC Sampdoria is zonder meer een van de beste keuzes die je kunt maken. Als voetballiefhebber droom je weg bij volle tribunes, passievol voetbal, prachtige sfeeracties en indrukwekkend gezang. Laten net al deze ingrediënten aanwezig zijn tijdens Il Derby della Lanterna. Deze bijzondere wedstrijd staat bekend als een van de meest sfeerrijke stadsderby's van Europa. Jij kunt erbij zijn! Boek jouw voetbalreis naar de oudste derby van Italië: Genoa CFC - UC Sampdoria!

Tickets Genoa CFC - UC Sampdoria

Boek je een voetbalreis naar Genoa CFC - UC Sampdoria, dan zitten tickets voor de wedstrijd standaard inbegrepen in het aanbod. Wij ontzorgen jullie volledig tijdens jullie reis naar Genua en het Stadio Luigi Ferraris. Kies je voor Voetbalreizen.com? Dan boek je naast wedstrijdtickets bij elkaar in het stadion ook een eventuele retourvlucht én hotelovernachting(en). Een verblijf in de speelstad zorgt voor een geweldige opbouw van wedstrijdspanning. Al dagen voorafgaand aan Il Derby della Lanterna merk je dat de sfeer veranderd. Men kijkt echt uit naar het moment van de aftrap! Boek jouw tickets voor Genoa CFC - UC Sampdoria bij Voetbalreizen.com!

Aanbod
 • Aanbod
 • Informatie
 • Historie
 • Klantbeoordelingen
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Derby della Lanterna

Als oudste derby van Italië heeft de Derby della Lanterna een speciaal plekje in het hart van veel sportliefhebbers. Genoa CFC, dat door Engelsen als eerste 'officiële' voetbalclub in Italië werd opgericht, stond aan de wieg van het Italiaanse voetbal. In 1893 moesten de Genuanen het nog even doen zonder een stadsrivaal. In 1902 stond pas de eerste stadsderby op het programma. Andrea Doria, de voorganger van Sampdoria UC, vormt al meer dan een eeuw lang dé grote concurrent van Genoa CFC.

Ondanks dat de Derby della Laterna een lange tijd terug gaat, is er geen diepgewortelde onderlinge haat tussen de aanhang van Sampdoria UC en Genoa CFC. Vergeleken met de andere grote derby's van Italië, is dat dus een uitzondering. Marcello Lippi, onder meer oud-bondscoach van Italië, was werkzaam in zowel de derby van Milaan, Turijn én Genua. Hij bestempelde Il derby della Lanterna als de vriendelijkste van de drie. Ideaal voor een voetbalreis. Aan passie ontbreekt het echter niet. De fans proberen elkaar iedere editie weer 'de ogen uit te steken' met spandoeken, liederen en andere vormen van sfeeracties. De trots van de stad staat op het spel.

Voor beide clubs is er de laatste seizoenen weinig bijzonders te winnen. Daarom is de onderlinge strijd in de derby naar nieuwe hoogten gestegen. Het is voor de supportersgroeperingen, die bij beide clubs ongeveer even groot zijn, dan ook erg belangrijk om een jaar de beste van de stad te zijn. Overigens zijn er geen grote verschillen in de fanbase van beide clubs. Waar je bij andere Italiaanse stadsderby's nog wel eens een verschil ziet in politieke voorkeuren, achtergrond of woonwijk; zijn fans van Sampdoria en Genoa CFC vrijwel identiek aan elkaar.

Historie

Geschiedenis Genoa CFC - UC Sampdoria

Net als bij de derby van Turijn is de staat van dienst in het Italiaanse voetbal bij de twee teams uit Genua heel verschillend. Genoa CFC is als oudste voetbalclubs van Italië een behoorlijk aantal keer landskampioen geworden. Het merendeel dateert wél uit een ver verleden. Van de negen behaalde scudettos, werd de laatste in 1924 behaald. Iets waar men bij aartsrivaal UC Sampdoria nog wel eens lacherig om doet. Zij werden maar één keer kampioen, maar die titel werd wel in 1991 geprolongeerd.

Toch is men bij Genoa CFC nog ontzettend trots op die negen landstitels. Daarmee behoort het nog altijd tot een van de meest succesvolle clubs van het land. Toch heeft Sampdoria nog meerdere redenen tot het uitdelen van sneren naar de concurrent. Het won als enige Genuaanse club ooit een Europese hoofdprijs. Het jaar voor de landstitel was er al een kleine voorbode tot groter succes. De Europa Cup voor bekerwinnaars werd binnen gehengeld.

Qua onderlinge resultaten lopen Genoa CFC en UC Sampdoria ook niet heel ver uit elkaar ondanks meerdere afdalingen naar de Serie B van beide clubs. 105 keer stonden Genoa CFC en UC Sampdoria tegen elkaar. 26 keer stapte Genoa van het veld, 40 keer Sampdoria. De overige 39 keer eindigde deze kraker in een gelijkspel. Een ding is zeker; de Derby della Lanterna gaat zelden zonder spektakel voorbij!

Laatste drie edities van de Derby della Lanterna bij Genoa CFC:

Datum

Competitie

Uitslag

Doelpuntenmakers

3 maart 2021

Serie A

1-1

Davide Zappacosta (GEN), Lorenzo Tonelli (SAM)

14 december 2019

Serie A

0-1

Manolo Gabbiadini (SAM)

25 november 2018

Serie A

1-1

Krzysztof Piatek (GEN), Fabio Quagliarella (SAM)

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]