Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Voetbalreis & Tickets Hertha BSC - Union Berlin

Voetbalreis Hertha BSC - Union Berlin

Berlijn is een stad vol cultureel rijkdom en historie. Een belangrijk onderdeel van de Berlijnse cultuur is sport. Maak een voetbalreis naar Hertha BSC - Union Berlin en geniet van de geweldige derbysfeer in het iconische Olympiastadion. Sport en met name voetbal lopen als een rode draad door de geschiedenis van de stad Berlijn. Is er dan een mooiere manier om de stadsgeschiedenis te beleven dan met behulp van een voetbalwedstrijd.

Tickets Hertha BSC - Union Berlin

Bij Voetbalreizen.com boek je heel gemakkelijk tickets voor Hertha BSC - Union Berlin. De derby van Berlijn is een bijzondere wedstrijd die je eens in leven meegemaakt moet hebben. Boek een voetbalreis naar de hoofdstad van Duitsland en geniet van Bundesliga-voetbal in combinatie met een uniek stadsbezoek aan Berlijn. In de Duitse hoofdstad is er genoeg te beleven om een weekend vol te maken. Maak een voetbalreis inclusief tickets voor Hertha BSC - Union Berlin, een of meerdere hotelovernachting(en) en een eventuele retourvlucht!

Aanbod
 • Aanbod
 • Informatie
 • Sfeerimpressie
 • Historie
 • Klantbeoordelingen
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Berlin Derby

De Berlin Derby zoals wij hem nu kennen is nog erg jong. Hoewel 1. FC Union Berlin en Hertha BSC elkaar al decennialang kennen en sinds 1990 al vriendschappelijk tegen elkaar spelen, is het pas sinds 2010 een officieel affiche in het betaald voetbal. Hertha Berlin degradeerde in 2009 naar de 2. Bundesliga terwijl Eisern Union juist promotie wist af te dwingen naar het tweede niveau. In de jaren daarna treffen de clubs elkaar nog viermaal in competitieverband.

Voor de val van de Berlijnse muur in 1989 zijn de fans van Hertha BSC en Union vrijwel één. Waar men in het Stadion An der alten Försterei overduidelijk geen fan zijn van het Oost-Duitse regime, bezoeken ze geregeld wedstrijden van het West-Duitse Hertha wanneer zij een Europees duel aan de oostzijde van de muur spelen. Onder meer het Tsjechische Dukla Praag wordt aangedaan door de fans van Eisern Union. Andersom komen er ook geregeld fans van Hertha BSC een thuisduel van Union Berlin meepakken.

Na de val van de muur is er een herenigingsduel gepland in het Olympiastadion ter ere van de verbroedering van Hertha BSC en Union Berlin. Bij het duel zijn bijna 52.000 fans aanwezig. Een bizar hoog aantal voor een vriendschappelijk duel. De leus 'Hertha en Union - Een natie' die vaak klinkt tijdens dit duel, houdt niet lang stand. Union Berlin wordt steeds succesvoller en zit Hertha op de hielen. Al snel zien de fans vriendschapsbanden verbleken. Tegenwoordig is Hertha BSC - Union Berlin een van de meest intense derby's van Duitsland.

Sfeerimpressie

Historie

De geschiedenis van de Berlin Derby

De onderlinge historie tussen Hertha BSC en Union Berlin is nog erg jong. Hoewel er al tientallen jaren een band bestaat tussen de fans en er zo'n dertig jaar geleden voor het eerst een oefenduel werd gespeeld, werd het eerst officiële onderonsje pas gespeeld in 2010 wanneer Hertha BSC degradeert naar de 2. Bundesliga waar Union Berlin net een jaar verblijft.

Dat Hertha BSC vergeleken met Eisern Union een rijke historie heeft, is niet gek. Door de opdeling van Berlijn kwam Union Berlin nooit verder dan een zevende plek in de hoogste Oost-Duitse divisie. Voor Hertha BSC verliep het verleden beduidend succesvoller. Met twee landstitels in West-Duitsland en een deelname aan de UEFA Champions League mochten de fans van Die Alte Dame toch even proeven aan het leven van de grote clubs.

Onderling viel er voor beide clubs weinig te vieren. Slechts acht keer speelden Hertha BSC en 1. FC Union Berlin tegen elkaar in competitief verband. Twee keer won Eisern Union, drie keer ging Hertha er met de winst vandoor en de overige drie duels werden gelijkgespeeld. Het beloven nog interessante duels te worden de komende tijd.

Laatste drie edities van Hertha BSC - 1. FC Union Berlin in Olympiastadion

Datum

CompetitieUitslag

Doelpuntenmakers

4 december 2021Bundesliga3-1Peter Pekarik (HBC), Krzysztof Piątek 2x (HBC), Taiwo Awoniyi (UNB)
22 mei 2020Bundesliga4-0Vedad Ibišević (HBC), Dodi Lukebakio (HBC), Matheus Cunha (HBC), Dedryck Boyata (HBC)
11 februari 2013
2. Bundesliga2-2Adrián Ramos (HBC), Ronny (HBC), Simon Terodde (UNB), Adam Nemec (UNB)
 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]