Boek met zekerheid jouw voetbalreis! Meer informatie

Voetbalreis & Tickets Olympique Lyon - AS Saint-Étienne

Voetbalreis Olympique Lyonnais - AS Saint-Étienne

Een bezoek naar Frankrijk valt niet vaak samen met het maken van een voetbalreis. Een gemiste kans volgens ons. Naast Le Classique tussen PSG en Olympique Marseille is er nog een derby die het bezoeken meer dan waard is. Maak een voetbalreis naar Olympique Lyonnais - AS Saint-Étienne en ben getuige van de Derby du Rhône. Lyon is een adembenemend mooie stad en staat bekend om haar gastvrije inwoners. Naast het bezoeken van deze unieke voetbalwedstrijd kun je dus prima een weekend volmaken in de stad van de gastronomie.

Tickets Olympique Lyonnais - AS Saint-Étienne

Een voetbalreis maak je natuurlijk niet zonder het boeken van wedstrijdkaarten. Bij Voetbalreizen.com boek je tijdens het online boekingsproces ook tickets voor Olympique Lyonnais - AS Saint-Étienne. Door de populariteit van dit duel zullen tickets erg snel uitverkopen. Het is van ons uit dus ook een tip om zo snel mogelijk te boeken. Toch bieden wij je tijdens het boeken al houvast. Je ziet terwijl je de tickets selecteert direct de kosten én beschikbaarheid in. Je komt dus niet achteraf alsnog voor een verrassing te staan.

Aanbod
 • Aanbod
 • Informatie
 • Sfeerimpressie
 • Historie
 • Klantbeoordelingen
Vervoer
Wedstrijd datum

Er zijn op dit moment geen wedstrijden bekend, wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2022 - 2023 en profiteren van de scherpste prijzen en volledige beschikbaarheid?
Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter. Zodra het nieuwe speelschema bekend is gemaakt zullen wij op basis van jouw gegevens vrijblijvend een offerte sturen of contact opnemen.

Derby du Rhône

De Derby du Rhône wordt door de Franse media ook geregeld Le Derby genoemd. De wedstrijd tussen Olympique Lyonnais en AS Saint-Étienne is dé lokale derby van Frankrijk en trekt ieder jaar weer veel bekijks. De rivaliteit tussen beide steden uit de streek Auvergne-Rhône-Alpes is al eeuwenoud en ontstond in de Romeinse tijd, toen de ene stad aangesloten was bij het rijk van Julius Cesar en de andere bij de Galliërs. Door de jaren heen ontwikkelde beide steden zich op hun eigen manier en zijn ze tot op de dag van vandaag elkaars tegenpolen.

In 1951 werd er voor het eerst een officiële wedstrijd gespeeld tussen Olympique Lyonnais en AS Saint-Étienne. In de jaren erna volgen nog vele verhitte derby's. Le Derby staat bekend als de wedstrijd van de kantoorlieden tegen de arbeiders, het internationale zakencentrum tegen het échte Frankrijk. De fans van beide clubs doen er tijdens thuiswedstrijden alles aan om hun zegje klaar te hebben. Zo is er door de jaren een ware 'spandoekenoorlog' op gang gekomen. Tijdens elke derby worden er enorme spandoeken over de tribune van de fanatieke fans gespannen met tekst en afbeelding over de tegenstander. Zo nu en dan gebeurt dit tegen het controversiële aan.

Niet alleen bij de fans maar zelfs bij de spelers leeft deze wedstrijd enorm. Anthony Mounier kwam ooit als speler van Olympique Lyonnais met een gewaagde uitspraak over AS Saint-Étienne. Hij hoopte dat een aantal jaar na zijn vertrek uit het Stade de Gerland, de fans van Saint-Étienne het vergeten zouden zijn. Hij tekende een huurcontract op 27 januari 2017 bij de grote rivaal van Lyon. Er ontstond behoorlijk wat tumult rondom zijn komst en slechts drie dagen later, op 30 januari, werd zijn huurovereenkomst alweer opgezegd. De fans van AS Saint-Étienne waren opgelucht, zo lieten ze weten met de tekst: "Mounier, onze kleuren zullen nooit de jouwe zijn!".

Sfeerimpressie

Historie

De geschiedenis van Olympique Lyonnais - AS Saint-Étienne

Niet alleen op het gebied van fans en achterliggende historie is Olympique Lyonnais - AS Saint-Étienne een onwijs interessante wedstrijd. Ook op sportief gebied zijn beide clubs een belangrijk onderdeel van de charme van het Franse voetbal. Zowel Olympique Lyon als ASSÉ kende een uiterst succesvolle periode. Saint-Étienne stond in de jaren '70 bekend als een van de beste clubs van Europa en behaalde in die periode dan ook het merendeel van hun 10 landstitels. Na het kampioenschap van 1981 raakten Les Verts in verval en werden ze nooit meer landskampioen.

Dat het grote succes van Olympique Lyonnais destijds nog moest komen, is een understatement. Tot aan 2001 werden Les Gones nooit kampioen van Frankrijk. Aan die pijnlijke reeks kwam plots een einde. In zeven jaar tijd werden maarliefst zeven(!) landstitels aan de prijzenkast toegevoegd. Dat is nog altijd een record in het Frans betaald voetbal. Na dat laatste kampioenschap in 2008 werd er geen enkel kampioensfeestje meer gevierd in Lyon.

Hoewel Saint-Étienne door de jaren heen behoorlijk wat meer successen wist te vieren dan aartsrivaal Olympique Lyonnais, doen de onderlinge resultaten anders vermoeden. Lyon ging er in de 60 officiële onderonsjes 30 keer met de winst vandoor. AS Saint-Étienne moet het doen met slechts 13 derbywinsten. De overige 17 wedstrijden in de Derby du Rhône eindigden in een gelijkspel.

Laatste drie edities van Olympique Lyonnais - AS Saint-Étienne in Parc Olympique Lyonnais

Datum

CompetitieUitslag

Doelpuntenmakers

8 november 2020Ligue 12-1Tino Kadewere 2x (OL), e.d. Anthony Lopes (ASS)
1 maart 2020Ligue 12-02x Moussa Dembélé (OL)
23 november 2018Ligue 11-0

Jason Denayer (OL)

 • Er kunnen op dit moment geen reviews opgehaald worden.
 • Voetbalreizen.com totaal score

  [[ company.averageRating ]]

  Laatste beoordeling
  [[ latestReview ]]
  Totaal aantal beoordelingen
  [[ company.numberReviews ]] beoordelingen
 • [[ result.customer.name ]]
  [[ result.customer.place ]]
  [[ result.customer.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.author ]]
  [[ result.city ]]
  [[ result.date | formatdate ]]
  Aanbeveling: [[ result.recommendation ]]
  [[ result.total_score ]]

  Bezochte club
  [[ result.club ]]

  Ervaring
  [[ result.description ]]

  Pluspunten
  [[ result.positive ]]

  Verbeterpunten
  [[ result.negative ]]


  • [[ rating.question ]]