Maak een voetbalreis naar Manchester City
ALL_BLOGS

5 redenen waarom je een wedstrijd in Engeland wilt bezoeken

2019-10-18

Laten we een keer naar een wedstrijd in Engeland gaan! Zeg eens eerlijk, hoe vaak heb jij dit gesprek al gevoerd met vrienden, je vader of zoon? Veel voetballiefhebbers willen graag een keer een wedstrijd in Engeland beleven, maar zijn er nog nooit geweest. 5 redenen waarom dat bezoek naar de andere kant van de zee er nu écht van moet komen.

1. Garantie op topvoetballers
Zie van dichtbij de dribbels van Mohamed Salah bij Liverpool, de goals van Harry Kane bij Spurs of de beeldschone assists van Kevin de Bruyne bij Manchester City. Toch wat anders dan de gemiddelde Eredivisiewedstrijd met spelers zoals Jordens Peters, Mike te Wierik of Dario van den Buijs. En in de Premier League is de kans groot dat je Nederlandse toppers zoals Virgil van Dijk, Gini Wijnaldum, Jetro Willems of Davy Pröpper in actie ziet.

2. De mooiste voetbalstadions
Waar je ook komt in Engeland: bijna overal zit je dicht op het veld. Je ruikt het gras, ziet de spelers van dichtbij in actie en wordt meegezogen in de fantastische sfeer. Variërend van bekende namen zoals Old Trafford, Stamford Bridge, Anfield Road en Wembley, tot aan stadions in woonwijken zoals Loftus Road (QPR) of het klassieke Craven Cottage van Fulham.

3. De wedstrijd begint in de pub
Waar we in Nederland soms pas 20 minuten voor het fluitsignaal richting het stadion gaan, daar begint de wedstrijd in Engeland al eerder. Namelijk in de pub. Supporters van de thuis- en uitclub verzamelen zich ruim voor de wedstrijd in de nabijgelegen pubs. Ze drinken pints en warmen hun stemmen alvast op met gezang. Dit zet zich door als ze zich richting het stadion verplaatsen.

4. Originele aanmoedigingen
Bij een Nederlandse voetbalwedstrijd kan je het vakje ‘lalala’ alvast doorkruisen op de bingokaart van voetballiederen. Wij zouden er goed aan doen om wat vaker naar het Engelse publiek te luisteren. Neem alleen al de ode van de Liverpool-fans aan Virgil van Dijk.

He's a centre-half,
He's a number four,
Watch him defend,
And we watch him score,
He'll pass the ball,
Calm as you like,
He's Virgil van Dijk,
He's Virgil van Dijk…

5. De mooiste wedstrijden
Een saaie wedstrijd in de Premier League bestaat bijna niet. Elke speelronde zie je minstens één topwedstrijd met teams zoals Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Spurs. En met Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham Hotspur, Watford en West Ham United zijn er 6 Londense clubs actief op het hoogste niveau. Genoeg Londense derby’s dus.

Welke wedstrijd ga jij bezoeken?
Neem een kijkje bij onze arrangementen voor de wedstrijden in Engeland. Je hebt keuze uit Premier League-wedstrijden en wedstrijden in de Championship.

Bekijk alle arrangementen

Om het je makkelijk te maken, hebben we al wat mooie wedstrijden voor je uitgezocht;

Onze wedstrijdtips

  1. West Ham United - Tottenham Hotspur, zaterdag 23 november.
  2. Crystal Palace - Liverpool, zaterdag 23 november.
  3. Newcastle United - Manchester City, zaterdag 30 november.
  4. Arsenal - Manchester City, zondag 15 december.
  5. Fulham - Leeds United, zaterdag 21 december.
  6. Tottenham Hotspur - Chelsea in het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium, zondag 22 december.
  7. Crystal Palace - West Ham United. Londense derby op Boxing Day 26-12.
  8. QPR - Hull City, zaterdag 28 december.
ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS