Trainingskampen bij Voetbalreizen
ALL_BLOGS

Drie redenen waarom jouw team op trainingskamp moet

2020-01-14

Je ziet het steeds vaker, voetbalteams die in de winterstop het koude Nederland tijdelijk verlaten voor een trainingskamp in een exotisch oord. Als het aan ons ligt geven wij hen groot gelijk. Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken waarom je naar Spanje zou verkassen voor een perfecte voorbereiding van de tweede seizoenshelft. Wij zetten voor jullie de drie belangrijkste redenen op een rij.

Sportieve prestaties een boost geven met behulp van een trainingskamp

Jouw team weet het voor de winterstop toch allemaal net niet voor elkaar te krijgen. Wedstrijden waarin je veruit de betere bent, worden gelijkgespeeld of verloren. Jullie moeten degradatie zien te ontlopen of voelen simpelweg dat het onderste nog niet uit de kan wordt gehaald. Of gaat het juist wel goed en is dit alleen maar een extra stimulans om de goede vorm door te zetten. Een trainingskamp is perfect om onder goede omstandigheden jezelf voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Werk aan je conditie tijdens een potje beachvoetbal, verfijn jullie tactiek tot in het uiterste op het prachtige sportcomplex en laat je lichaam tot rust komen aan het zwembad na de training.

Ook voor de trainer zijn de omstandigheden perfect. Hij kan zich volledig focussen op het trainen. Alle andere zorgen zoals het organiseren van een busreis en het plannen van uitstapjes worden uit handen genomen door de reisbegeleiding van Voetbalreizen.com.

Een trainingskamp: de perfecte situatie voor goede teambuilding

Natuurlijk is een trainingskamp niet enkel bedoeld om hard te trainen. Wanneer je aan de Costa del Sol of in hartje Barcelona verblijft moet er natuurlijk ook genoten worden. Een ideale situatie dus om aan teambuilding te werken. Ten eerste is de kans groot dat jij jouw teamgenoten beter leert kennen tijdens dit tripje. Daarnaast spreek jij tijdens een trainingskamp ook medespelers waar je normaal gesproken niet direct mee optrekt en zul jij jouw band met hen ook versterken. Wat vanzelfsprekend ervoor zorgt dat jullie ook beter met elkaar overweg kunnen in het veld. Voor de trainer een win-win situatie natuurlijk. Door een hechtere spelersgroep heeft nog nooit een ploeg verloren. Na het trainingskamp zul jij merken dat iedereen bereid is een stapje extra voor elkaar te zetten.

Natuurlijk mogen we het plezier wat jullie hebben tijdens een trainingskamp niet onderschatten. Lekker een avondje op stap met z’n allen, al zullen jullie waarschijnlijk flink uitpakken en meer dan een avond de kroeg induiken. Daarnaast kun je als groep ook nog genieten van een heerlijk buffet in het hotel of heb je de optie om een bezoek te brengenaan een voetbalwedstrijd als team.

Even aan de winterse kou ontsnappen

Er zijn maar weinig sporters die er echt van genieten om in de stromende regen de sporten; of nog erger met -2 ºC door de sneeuw ploeteren op een steenhard bevroren voetbalveld. Vooral dat laatste is vrijwel uit te sluiten in plaatsen als Torremolinos, Barcelona en Valencia met een gemiddelde temperatuur van 17 ºC in januari. Ook de kans op regen is beduidend minder groot dan in Nederland. Ideale omstandigheden om te sporten én te genieten. Een trainingskamp is bijna als een korte vakantie. Een tip: raak niet te gehecht aan het lekkere weer, want na een aantal dagen zul je toch weer terug naar de kou moeten.

Lijkt jou zo'n trainingskamp ook wel iets? Velen gingen jouw team al voor. Ieder jaar weer vertrekken er een tiental teams via Voetbalreizen.com naar Spanje voor een trainingskamp. Toch liever in Nederland? Ook daar hebben wij een leuke locatie voor. Neem een kijkje op deze pagina of neem contact op met [email protected] voor de mogelijkheden.

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS