Voetbalreizen Bayern Munchen zoeken
ALL_BLOGS

Het seizoen van: Robert Lewandowski

2021-01-11

Met ruim 35% van de stemmen werd Robert Lewandowski door de volgers van Voetbalreizen.com verkozen tot speler van het jaar! Lees hier waarom 2020 een speciaal jaar was voor de Poolse spits van Bayern München!

Beste speler ter wereld

Nog niet heel lang geleden werd Robert Lewandowski door een zijn collega's verkozen tot de beste speler ter wereld. Iets waar onze volgers op social media zich volledig bij aan lijken te sluiten. Met ruim 35% van de stemmen hield hij nummer twee Son-Heung Min en nummer drie Sadio Mané op gepaste afstand. Waar voor velen 2020 een jaar was om snel te vergeten, zal men in kamp Lewandowski nog lang met weemoed terugkijken naar de successen die werden geboekt. Nog nooit won een Poolse speler de titel van beste speler ter wereld. De spits van Bayern München leek ook een van de grote favorieten te zijn voor het binnenhalen van de Ballon d'Or. Echter besloot France Football, de organisator van de prijsuitreiking, vanwege de coronacrisis dit jaar de prestigieuze prijs niet uit te reiken. Een kleine smet op het grote succes.

Lewandowski werd veelal geroemd om zijn bizarre doelpuntentotaal. Dat leverde hem nog verscheidene persoonlijke prijzen op. Zo werd hij niet alleen topscorer van de Bundesliga in het seizoen 2019/2020. Ook in de UEFA Champions League en DFB-Pokal wist hij de meeste doelpunten te maken van iedereen. Als we het Bundesliga-doelpuntentotaal van Lewa vergelijken met het minst scorende team van 2019/2020, komt de Poolse spits slechts twee doelpunten tekort om het aantal goals van nummer zeventien Fortuna Düsseldorf te evenaren.

Champions League-winnaar

De doelpuntenmachine van Bayern München bracht niet alleen persoonlijke titels binnen maar hielp zijn club ook aan het nodige succes. Sterker nog, Lewandowski won met Der Bayern alle mogelijke prijzen die er te winnen vielen. In Duitsland werd de Bundesliga, DFB-Pokal en Duitse Super Cup aan de prijzenkast toegevoegd. Maar daar bleef het niet bij. Lewa won in juli ook nog de UEFA Champions League door Paris Saint-Germain met 1-0 te verslaan. Al deze prijzen zullen ongetwijfeld hebben meegeholpen aan de steeds beter wordende reputatie van de doelpuntenmachine. Al heeft hij veel aan zijn teamgenoten te danken, zo liet hij weten toen hij werd verkozen tot wereldspeler van het jaar. Hij droeg zoals een echt sportman wel vaker doet, zijn prijs op aan zijn collega's van Bayern München en het nationale elftal van Polen.

Doelpuntenmachine pur sang

Dat Lewandowski de doelpunten aaneen rijgt is niet iets nieuws. In de voorgaande jaren wist hij ook geregeld opzien te baren door de ene na de andere hattrick te maken. Ook in 2020 zette hij die lijn knap voort. In 40 wedstrijden namens Bayern München kwam hij 46(!) keer tot scoren. Een bizar aantal als je beseft dat daarin Champions League-wedstrijden zijn meegerekend. Ook bij het Poolse nationale elftal vond hij het net. Al was dat minder dan bij zijn Duitse werkgever. In een zware poule in de UEFA Nations League was hij bij vier doelpunten betrokken in vier duels. Ter verduidelijking: Hij speelde mee in interlands tegen Nederland, Italië en Bosnië & Herzegovina. Toch niet slecht!

ALL_BLOGS