Voetbalreis Liverpool FC
ALL_BLOGS

Premier League: Wat staat er op het spel?

2022-05-17

Komend weekend wordt de Premier League beslist. Het is op vele vlakken nog enorm spannend. De titelstrijd, plaatsing voor de Europese toernooien én degradatie staan nog op het spel. Waar vallen de beslissingen dit weekend?

Titanenstrijd bovenin

Liverpool FC en Manchester City strijden dit jaar op alle fronten om de grote prijzen. Ook in de Premier League is het allesbehalve beslist. Liverpool moet de komende twee wedstrijden winnen. Waar het begint bij het inhaalduel van dinsdagavond tegen Southampton. Eerder dit seizoen hadden de Reds niet al te veel moeite met de Saints en werd er met 4-0 gewonnen op Anfield. Wint het dinsdag opnieuw? Dan moet het zondag hopen op een misstap van Manchester City tegen het Aston Villa van Liverpool-legende Steven Gerrard. Uiteraard moet er ook door de Liverpudlians nog gewonnen worden van Wolverhampton Wanderers.

Resterend programma:

17-05 Southampton FC - Liverpool FC
22-05 Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers
22-05 Manchester City - Aston Villa

Tussenstand:

Rang

Club

Wedstrijden

Punten

Doelsaldo

1

Manchester City

37

90

+72

2

Liverpool FC

36

86

+65


Champions League-miljoenen op het spel

Chelsea FC is sinds afgelopen weekend veilig en kan zichzelf opmaken voor nog een seizoen in de Champions League. Voor nummer vier en vijf wordt het nog onwijs spannend. Tottenham Hotspur en Arsenal FC hebben beide nog een wedstrijd te gaan. Voor Arsenal resteert een duel tegen degradatiekandidaat Everton FC en Tottenham Hotspur is onderdeel van de Premier League-uitzwaaiwedstrijd van Norwich City. Voor beide clubs komen de extra miljoenen van de Champions League goed uit. Zeker wanneer het de komende jaren wil blijven aanhaken bij de top vier.

Resterend programma:

22-05 Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers
22-05 Norwich City - Tottenham Hotspur

Tussenstand:

Rang

Club

Wedstrijden

Punten

Doelsaldo

4

Tottenham Hotspur

37

68

+24

5

Arsenal FC

37

66

+9


Europese vertegenwoordiging

Verliest Tottenham Hotspur komende zondag niet bij Norwich City, dan is Arsenal zeker van een plek in de Europa League. Voor de tweede plek in de Europa League is er nog niks zeker. Zowel het wat tegenvallende Manchester United als het wederom succesvolle West Ham United maken nog een kans op een plek in de tweede competitie van Europa. Verliezen of spelen de Mancunians gelijk bij Crystal Palace? Dan is West Ham een overwinning bij Brighton & Hove Albion verwijderd van een plek in de Europa League.

Resterend programma:

22-05 Crystal Palace - Manchester United
22-05 Brighton & Hove Albion - West Ham United

Tussenstand:

Rang

Club

Wedstrijden

Punten

Doelsaldo

6

Manchester United

37

58

+1

7

West Ham United

37

56

+11


Verdoemd tot minimaal een jaar Championship?

Watford FC en Norwich City nemen na dit seizoen zeker afscheid van de Premier League. Beide clubs kunnen hoe dan ook niet meer hoger komen dan plek negentien. Voor nummer achttien Burnley FC gloort er nog een beetje hoop. De afstand tot nummer zeventien Leeds United en nummer zestien Everton FC is minimaal. Daarnaast heeft Burnley nog twee wedstrijden om dat gat te dichten. Een voordeel dat ook Everton door een inhaalduel nog heeft. Leeds United moet hopen dat Burnley beide duels verliest, want anders zijn zij zeker van degradatie bij een nederlaag. Op papier is het zelfs mogelijk dat Everton degradeert. Wanneer zij beide duels verliezen; Burnley wint een van de twee resterende wedstrijden én Leeds United wint uit bij Brentford, dan dalen The Toffees voor het eerst af naar het tweede niveau sinds 1954(!).

Resterend programma:

17-05 Everton - Crystal Palace
17-05 Aston Villa - Burnley
22-05 Arsenal FC - Everton
22-05 Brentford FC - Leeds United
22-05 Burnley - Newcastle United

Tussenstand:

Rang

Club

Wedstrijden

Punten

Doelsaldo

16

Everton

36

36

-20

17

Leeds United

37

35

-38

18

Burnley

36

34

-18

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS