Bezoek voetbalwedstrijd FC Barcelona
ALL_BLOGS

Tickets Barcelona: de toegang tot legendarisch Camp Nou

2020-10-08

Jouw Barcelona tickets zijn de toegang tot een van de meest legendarische stadions ter wereld: Camp Nou. Lees in deze blog waaraan het stadion van FC Barcelona deze status heeft verdiend!

Camp Nou: Barcelona's ticket tot succes

Voordat FC Barcelona zijn intrede in Camp Nou deed, speelden de Catalanen in Camp de les Corts. In 1957 was het dan eindelijk zover. Na herhaaldelijke campagnes van Barcelona-president Francesc MirĂ³-Sans werd er eindelijk naar hem geluisterd. Er kwam een nieuw stadion voor zijn geliefde FC Barcelona. Waar Camp de Les Corts slechts plaats boodt aan 60.000 toeschouwers, was men er bij Barca van overtuigd dat een grotere capaciteit beter zou uitpakken voor de club.

Wat bleek: het nieuwe stadion was direct een van de tickets tot succes voor Barcelona. Tot de opening van Camp Nou in 1957 wonnen de Blaugrana zes landstitels. Vervolgens werden er nog 20 aan de prijzenkast toegevoegd. Twee jaar na het debuut van de club in het gloednieuwe Camp Nou werd de zevende landstitel gewonnen. In Spanje groeide de Catalanen steeds verder uit tot absolute topclub.

Wat er vervolgens in 1992 gebeurde, had niemand voor mogelijkheid gehouden. FC Barcelona, inmiddels een onomstreden topclub in Spanje, won de Europa Cup I. Succescoach Johan Cruijff ging met behulp van grote sterren als Ronald Koeman, Christo Stoitsjkov en Michael Laudrup er voor het eerst in de clubgeschiedenis met de cup met de grote oren vandoor.

De grote successen en het heden

Dat de jaren waarin FC Barcelona de ene na de andere Champions League-titel won, liggen inmiddels achter ons. Toch doet het niks af aan de kwaliteit die er rondloopt in Camp Nou. Wanneer je nu tickets voor Barcelona bemachtigt, kun je nog steeds genieten van topvoetbal. Ronald Koeman, die als speler in 1992 de club voor het eerst aan de Europese hoofdprijs hielp, staat inmiddels weer aan het roer. De grote vraag is natuurlijk: gaat hij in de voetsporen van Johan Cruijff treden.

Met spelers als Frenkie de Jong, Lionel Messi en Antoine Griezmann heeft Koeman de beschikking over talentvolle maar net zo goed ervaren spelers. Het kan zomaar zijn dat na een aantal magere jaren in Camp Nou de gouden generatie van FC Barcelona weer tot leven wordt geroepen. Of het Koeman nu wel of niet lukt om de Catalanen aan zilverwaar te helpen. Een bezoek aan Camp Nou is het meer dan waard.

Het enorme stadion van FC Barcelona ligt midden in de Catalaanse hoofdstad en is een majestueus gebouw. Heb je geen tickets voor een wedstrijd van Barcelona maar zou je dolgraag toch eens het stadion willen bezoeken? Wees niet getreurd. Dagelijks worden er meerdere stadiontours georganiseerd voor de liefhebber. Je wordt dan naar de catacomben, kleedkamers en andere bijzondere plekken in het stadion geleidt.

Smaakt zo'n stadiontour naar meer? Bij Voetbalreizen.com boek je heel gemakkelijk je tickets voor Barcelona. In combinatie met een of meerdere hotelovernachting(en) en een eventuele retourvlucht krijg je niet alleen de kans om de grootste sterren ter wereld live aan het werk te zien, je kunt ook nog eens op je gemak genieten van een van de mooiste steden van Spanje.

Bekijk via de link hieronder ons gehele aanbod omtrent wedstrijden van FC Barcelona!

Tickets Barcelona >>>

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS