Welke transfer maakt jouw voetbalreis interessanter
ALL_BLOGS

Welke voetbalreis is nu nóg beter na de transferperiode?

2022-02-01

De laatste wintertransfers zijn inmiddels afgerond en de balans kan opgemaakt worden. Wie is de grote winnaar én wie is de grote verliezer in de maand januari? Wij pikten er vijf clubs uit waarvan wij denken dat ze na de winterse transferperiode zomaar eens een leukere bestemming zijn geworden voor een voetbalreisje!

Everton FC (Dele Alli & Donny van de Beek)

Met Frank Lampard als nieuwe hoofdtrainer moet en zal er een nieuwe wind gaan waaien op Goodison Park. Daar hoort de aankoop van nieuwe spelers bij. Met name het middenveld van Everton is goed versterkt voor het verstrijken van de transferdeadline. Voor een langere tijd leek het erop dat Donny van de Beek Manchester United tijdelijk zou gaan inruilen voor Crystal Palace. Toch koos hij uiteindelijk voor Everton.

Maar bij de Toffees namen ze geen genoegen met slechts één versterking. Ook Dele Alli werd als slotakkoord nog vastgelegd. Hoewel dit natuurlijk de meest opvallende versterkingen zijn, heeft men op Goodison Park eerder in de maand januari ook al wat spelers weten te verleiden tot een overstap. Nathan Patterson kwam over van Rangers, Vitalii Mykolenko verruilde Dinamo Kiev voor Everton en Anwar El Ghazi werd gehuurd van Aston Villa.

Met de vele wijzigingen én een nieuwe trainer kan de club op zoek naar eerherstel. Ver weg van de degradatiezone en misschien nog wel op zoek naar meer.

Bekijk voetbalreizen naar Everton FC

Newcastle United (drietal versterkingen)

In elke linie werd één nieuwe speler aangetrokken. Het ambitieuze project van de nieuwe eigenaren van Newcastle United komt wat stroefjes uit de startblokken. De club uit het noordoosten van Engeland werd in januari gelinkt aan tientallen grootheden. Dat het uiteindelijk maar drie spelers wist vast te leggen, zonder daarbij een grote naam aan de club te verbinden, zal voor de fans misschien wat tegenvallen. Toch zijn de drie nieuwkomers absoluut versterkingen.

Dat de concurrentie onder de degradatiestreep zich op moet gaan maken voor een zware strijd moge duidelijk zijn. Met Kieran Trippier, Chris Wood en Bruno Guimaraes zal Newcastle United er absoluut niet op achteruit gaan. In elke linie werd er versterkt. Iets dat men als een kerntaak zag om de Magpies erbovenop te helpen. Dat namen als Jesse Lingard, Luka Jovic, Thomas Müller en Sven Botman uiteindelijk toch niet kwamen, helpt niet bij het verwezenlijken van de ambities van Newcastle. Desondanks kijken wij uit naar het ‘vernieuwde’ elftal dat in het St. James’ Park de degradatiestrijd aan gaat.

Bekijk voetbalreizen Newcastle United

FC Barcelona (Ferran Torres & Adama Traoré)

Bij FC Barcelona hadden ze grootse plannen. Clubpresident Joan Laporte riep in de media dat Barça zelfs in een jaar tijd weer bij de beste clubs ter wereld zou horen. Daar horen grote transfers bij. Edinson Cavani, Pierre-Emerick Aubameyang en zelfs Erling Haaland passeerden de revue. Dat het uiteindelijk bij winterse transfers van Ferran Torres en Adama Traoré bleef, moet toch wel een teleurstelling zijn voor degenen die de blaugrana een warm hart toedragen. Toch zijn het spelers waar Barcelona voorlopig even mee vooruit kan.

Door de financiële problemen van afgelopen jaar, was de selectie al wat uitgedund. Daar hielp persoonlijk leed van onder meer Agüero én de corona pandemie ook niet aan mee. Zeker voorin was de spoeling inmiddels erg dun. Met het vastleggen van buitenspelers Ferran Torres en Adama Traoré, heeft de selectie wat meer body gekregen. Daarnaast kan het ook zeker gezien worden als een kwaliteitsinjectie. Barcelona wil tenslotte de Europa League winnen óf zich plaatsen voor de Champions League via de competitie.

Bekijk voetbalreizen FC Barcelona

Liverpool FC (Luis Díaz)

Op Anfield was het rustig tijdens de afgelopen transferwindow. Even was er sprake van interesse in Jude Bellingham. Ook waren voor een korte periode de ogen gericht op de talentvolle Fabio Carvalho van Fulham. Tot langdurige geruchten kwam het niet. Ook de enige januari-aankoop was niet gebonden aan een langslepend proces. Luis Díaz, een van de meest waardevolle spelers van FC Porto, verbond zich voor een bedrag van 45 miljoen euro aan de Liverpudlians.

Bij Liverpool FC zijn ze tevreden. Er vertrokken geen grote spelers en ze versterkte het team op een plek waar het nodig was: op de vleugel. Natuurlijk hebben ze met Sadio Mané en Mohamed Salah al twee uitstekende vleugelflitsers. Toch was een back-up met het drukke programma van de Reds hard nodig. Met Luis Díaz hebben ze een speler gevonden die de club absoluut versterkt. Liverpool zal tijdens de tweede seizoenshelft hun grootse ambities na blijven jagen.

Juventus (Dusan Vlahovic & Denis Zakaria)

De grootste inkoop werd gedaan door Juventus. Dusan Vlahovic, een regelrechte revelatie in de Serie A, verruilde Fiorentina voor de Italiaanse grootmacht. Deze transfer ging gemoeid met een behoorlijk bedrag. Met €81,6 miljoen was het bij uitstek het hoogst betaalde transferbedrag van de wintertransferperiode. Vlahovic moet het vertrek van Cristiano Ronaldo van afgelopen zomer op gaan vangen. Sinds het vertrek van de Portugese superster gaat het allerminst goed met de Oude Dame.

Vlahovic scoorde in 21 competitieduels 17 goals, iets dat ze bij Juventus hopen dat hij in het Allianz Stadium gaat evenaren. Het is hard nodig. Zoals het er nu naar uitziet, lijkt Juve met een vijfde plek naast Champions League-voetbal te grijpen. Overigens was Vlahovic niet de enige aanwinst voor de Turijnse super equipe. Ook Denis Zakaria versterkt de gelederen.

Bekijk voetbalreizen naar Juventus

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS