Brentford voetbalreis
ALL_BLOGS

Vijf redenen om komend seizoen een voetbalreis naar Brentford FC te plannen

2021-05-31

Brentford Football Club is altijd een enorme populaire bestemming geweest voor onze voetbalreizigers. Komend seizoen, 2021-2022, is volgens ons het ideale seizoen voor een weekend in het teken van The Bees. Lees in deze blog verscheidene redenen om een reisje te boeken naar het Brentford Community Stadium!

1. 'Terug' op het hoogste niveau

Brentford Football Club gaat al 131 jaar mee en is daarmee een van de oudere clubs in het Engels betaald voetbal. Toch is het inmiddels al 74 jaar geleden dat de fans van Brentford FC hun club op het hoogste nationale niveau zagen acteren. Grote kans dus dat er maar heel weinig Brentford-fans ooit aanwezig waren bij een wedstrijd op het hoogste niveau van de rood-witten. Officieel gezien maken The Bees in 2021/2022 zelfs hun debuut in de Premier League. De laatste keer dat ze een wedstrijd in de First Division speelden, was de gehele opzet van het Engels voetbal totaal verschillend van nu.

Het leven van een promovendi gaat niet altijd over rozen, toch is er goede hoop dat Brentford komend seizoen wel eens vriend en vijand kan verrassen. Al een aantal jaar waren ze dichtbij promotie. Toch kwam het er elke keer net niet van. Tot er afgelopen mei in een play-offs wedstrijd tegen Swansea City eindelijk promotie werd afgedwongen. Met deze grote stap komen er bakken met geld vrij. Iets waar men uiteraard op de transfermarkt gretig gebruik van zal maken. Wij willen dit herboren Brenford FC wel eens live zien!


2. Nieuwe Londense derby's

Londen is bij uitstek voetbalhoofdstad van Engeland. Met twaalf betaald voetbalclub en nog talloze grote amateurverenigingen is de keuze enorm. Elke club heeft zijn eigen identiteit, wijk en geschiedenis. Dit levert doorgaans interessante affiches op. Wedstrijden als West Ham United - Tottenham Hotspur, Chelsea - Arsenal FC en Crystal Palace - Fulham zijn erg bijzonder om mee te maken. Wat het komend seizoen nóg interessanter maakt, is de promotie van Brentford. In competitieverband trof men de laatste tientallen jaren nooit clubs als Tottenham, Chelsea en Arsenal. Een mooie kans voor Brentford om zich te meten met de beste clubs van de stad!

3. Nieuw stadion

De voetbalromantici in ons rouwen om de sloop van het iconische Griffin Park. Veel Engelser kon het haast niet. Een compact stadion midden in een woonwijk met pubs op iedere uithoek van het stadion. Het was de droomlocatie van iedere Engelandvaarder. Toch is het besef er bij iedereen dat het nieuwe stadion ook nieuwe kansen biedt. Het Brentford Community Stadium blaast de ambities van de West-Londense club nieuw leven in. En heel eerlijk, wij zijn ook wel benieuwd naar het nieuwe hypermoderne onderkomen. Door het coronavirus konden de fans ook nog niet echt genieten hun nieuwe 'thuis'. Komend seizoen is dus een mooie kans om samen met de diehards kennis te maken met het Brentford Community Stadium.


4. Combinatie stedentrip en voetbalreis

Oké, dit heeft dan wel niet helemaal met Brentford te maken. Maar als je er toch bent, waarom niet! Londen ontwaakt na een bijna twee jaar durende lockdown uit een nare droom. Het coronavirus is op zijn retour en de miljoenenstad is herstellende van rustige maanden. Rust is iets waar Londenaren voorheen zelden mee te maken hebben. Men zal dan ook enorm blij zijn om toeristen te kunnen verwelkomen in hun straten. Londen is om tientallen redenen het bezoeken waard. Het is dan ook een geweldige kans om een stedentrip te combineren met een voetbalreis.

Londen voetbalreis Brentford FC bezoeken

5. Eindelijk weer op voetbalreis

Het voelt inmiddels als een eeuwigheid geleden. Het moment dat je in het vliegtuig stapt, of op de boot, om een dag of twee later een topwedstrijd te bezoeken. Wat zijn wij blij dat er in het seizoen 2021/2022 gewoon weer mét publiek gespeeld kan worden. Wij denken dat jullie inmiddels ook wel toe zijn aan een buitenlandse trip. Boek je reisje naar Brentford óf een andere club in Londen via Voetbalreizen.com. Klik op de link voor ons volledige aanbod naar de Premier League!

ALL_BLOGS