Voetbalreizen Milan Inter boeken
ALL_BLOGS

Zes wedstrijden in februari om naar uit te kijken

2022-01-24

De maand februari staat bol van prachtige derby's, doorslaggevende wedstrijden en toppers. Lees hier over de zes beste wedstrijden van februari 2022.

Hibernian FC - Heart of Midlothian FC (02-02)

De maand februari start meteen met een bizar mooie midweekse speelronde. In Schotland werd oorspronkelijk op de dag na nieuwjaarsdag een allesomvattend derbyweekend gepland. Het coronavirus gooide roet in het eten en deze wedstrijden werden allemaal verzet. Daarom mogen we op 2 en 3 februari niet alleen genieten van de derby van Edinburgh maar worden ook de Old Firm én de derby van Dundee gespeeld. Een speelronde om je lippen bij af te likken. Natuurlijk is de Old Firm de meest besproken derby van Schotland en wordt daar door velen elk jaar weer naar uitgekeken. Toch verdient Hibernian FC - Heart of Midlothian ook de aandacht van de internationaal georiënteerde voetbalfan.

Plek drie in de Scottish Premiership geeft recht tot een plek in de voorronde van de Europa League, iets waar men bij beide clubs uit Edinburgh nog kans op maakt. De derby tussen de Hibs en Jambos zal ook op de tweede van februari vermoedelijke een spektakelstuk zijn. Zeker nu er voor het eerst sinds lange tijd weer gevulde stadions zijn toegestaan. Het Easter Road Stadium zal net als Celtic Park én Dens Park in het teken staan van een van de mooiste derby's van Europa!

  1. Celtic (52 punten)
  2. Rangers (48 punten)
  3. Heart of Midlothian FC (39 punten)
  4. Motherwell FC (31 punten)
  5. Hibernian FC (29 punten)
  6. Aberdeen FC (28 punten)

Inter Milan - AC Milan (06-02)

De Derby van Milaan is er wederom een met enorme belangen. Op zondag 6 februari kan er zomaar een belangrijke stap in de strijd om de titel worden gezet. Wanneer Inter Milan aartsrivaal AC verslaat, vergroten ze het gat tot zeven punten. Geen onoverbrugbaar aantal, al heeft Inter ook nog een wedstrijd tegoed. Wanneer AC Milan wint, maken ze nog kans op een landstitel én vestigen ze zichzelf nog steviger op een plek voor Champions League-voetbal. Het is dus niet alleen een derby met een verhaal maar ook direct een wedstrijd met enorme importantie voor beide clubs. Een verliespartij kan zomaar het mislopen van de Champions League-miljoenen betekenen.

  1. Inter Milan (53 punten - 22 wedstrijden)
  2. Napoli (49 punten - 23 wedstrijden)
  3. AC Milan (49 punten - 23 wedstrijden)
  4. Atalanta (43 punten - 22 wedstrijden)
  5. Juventus (42 punten - 23 wedstrijden)

Borussia Dortmund - Bayer 04 Leverkusen (06-02)

Voordat je kunt genieten van de Derby della Madonnina tussen Inter Milan en AC Milan, heb je ook de kans om in de middag Borussia Dortmund - Bayer 04 Leverkusen te bekijken. Dit duel is officieel gezien een derby maar wordt niet zo beleefd door de fans. Bij BVB kijken ze meer naar concurrent Bayern München en Schalke 04, terwijl ze bij Bayer 04 juist meer gefocust zijn op rivalen FC Köln en Borussia Mönchengladbach. Toch kan het onderlinge duel zomaar eens doorslaggevend zijn in de Duitse titelstrijd. Mocht Bayer Leverkusen als winnaar van het veld stappen, dan lijkt Dortmund definitief afgehaakt om het meisterschaft. Ook maakt het de strijd om een plek bij de beste vier, dat recht geeft op Champions League-voetbal, nog spannender!

  1. Bayern München (49 punten)
  2. Borussia Dortmund (43 punten)
  3. Bayer 04 Leverkusen (35 punten)
  4. Union Berlin (34 punten)
  5. SC Freiburg (33 punten)
  6. RB Leipzig (31 punten)
  7. Hoffenheim (31 punten)

FC Porto - Sporting CP (11-02)

Wanneer FC Porto het tegen Sporting Club de Portugal opneemt is het altijd al smullen geblazen, ongeacht de stand in de competitie. Dat het nu tussen beide clubs enorm spannend is in de titelstrijd voegt er nog een extra element aan toe. Titelhouder Sporting CP staat op het moment van schrijven nog zes punten achter ongeslagen koploper FC Porto. Toch moeten ze bij Sporting alle zeilen bijzetten om op 11 februari de overwinning te pakken. Wordt er opnieuw niet gewonnen van FC Porto, dan kan zomaar aartsrivaal Benfica plek twee én dus plaatsing voor de Champions League afsnoepen. Wordt er wel gewonnen, dan mag men in het Estadio Jose Alvalade nog dromen van een tweede landstitel op een rij. De Dragões vs Leões-rivaliteit zal zelden zo spannend zijn geweest!

  1. FC Porto (53 punten)
  2. Sporting CP (47 punten)
  3. Benfica SL (44 punten)

Manchester City - Tottenham Hotspur (19-02)

Buiten Manchester City en Wolverhampton Wanderers presteerde er geen enkele club in de afgelopen vijf duels zo goed als Tottenham Hotspur. Waar het tijdens het begin van het seizoen nog erg matig was, is sinds de komst van Antonio Conte het tij volledig gekeerd in het Tottenham Hotspur Stadium. Hoewel Manchester City inmiddels mijlenver voorloopt op de Spurs is een overwinning op 19 februari alles behalve vanzelfsprekend. Als City op het moment een tegenstander moet vrezen dan is het Tottenham. Voor de Spurs is een hele belangrijke periode aangebroken. Er moet veel gewonnen worden. Lopen ze weer een aantal punten mis, dan lijkt Champions League-deelname zo goed als uitgesloten en zal er met man en macht moeten worden gestreden voor een plek in een ander Europees toernooi. Manchester City - Tottenham Hotspur belooft een schouwspel eerste klas te worden.

  1. Manchester City (57 punten - 23 wedstrijden)
  2. Liverpool FC (48 punten - 22 wedstrijden)
  3. Chelsea FC (47 punten - 24 wedstrijden)
  4. Manchester United (38 punten - 22 wedstrijden)
  5. West Ham United (37 punten - 23 wedstrijden)
  6. Arsenal FC (36 punten - 20 wedstrijden)
  7. Tottenham Hotspur (36 punten - 20 wedstrijden)
  8. Wolverhampton Wanderers (34 punten - 21 wedstrijden)

Sevilla FC - Real Betis (27-02)

El Gran Derbi is zonder meer een van de meest spraakmakende wedstrijden van Spanje. Wanneer Sevilla FC en Real Betis elkaar treffen, loopt de hele stad uit. Deze stadsderby trekt bezoekers vanuit de hele wereld. De sfeer is ongekend goed. Of Real Betis of Sevilla FC thuis speelt, maak weinig verschil in de beleving. Andere jaren was het verschil tussen deze twee clubs aardig groot. Sevilla speelt vrijwel ieder jaar standaard mee voor een plek in de top 4 terwijl men bij Real Betis hun best moest doen om niet te degraderen. Inmiddels is het anders en staan beide teams op een plek voor het Europese miljoenenbal. Sevilla FC is zelfs nog in de race voor de landstitel. Dat Sevilla FC - Real Betis aan het eind van februari doorslaggevend zal zijn op vele fronten, valt niet over te twisten.

  1. Real Madrid (50 punten - 22 wedstrijden)
  2. Sevilla FC (46 punten - 22 wedstrijden)
  3. Real Betis (40 punten - 22 wedstrijden)
  4. Atletico Madrid (36 punten - 21 wedstrijden)
  5. FC Barcelona (35 punten - 21 wedstrijden)
  6. Real Sociedad (34 punten - 21 wedstrijden)
ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS