Boxing Day Premier League

Beleef Premier League-voetbal op Boxing Day

Informatie Boxing Day

Premier League-voetbal bereikt zijn hoogtepunt tijdens de Decembermaand. Zelfs in die overvolle maand springt er nog een dag in het bijzonder uit. Boxing Day, of zoals wij het kennen: Tweede Kerstdag, is een voetbalspektakel van jewelste. Met zes Premier League-duels, twaalf Championship-wedstrijden en ook nog eens zes wedstrijden op het hoogste niveau van Schotland is het smullen voor elke liefhebber van Brits voetbal. Gehele families verruilen normaliter het gezamenlijk eten op Eerste Kerstdag voor het aanmoedigen van hun favoriete voetbalclub op de dag erna. Dit jaar kunnen ze helaas alleen niet in het stadion en zullen ze vanachter hun tv de club moeten volgen.

De stokoude Britse traditie van voetbal op Boxing Day stamt al uit het jaar 1860, toen de eerste clubwedstrijd in de voetbalhistorie werd gespeeld tussen Hallam Football Club en Sheffield Football Club (niet te verwarren met United en Wednesday). Waar de meeste voetbalbonden er voor kiezen om hun spelers vanaf het weekend voor kerst rust te geven doet de Engelse Football Association er juist een schepje bovenop. De weken rondom kerst en oud en nieuw zijn compleet volgepland. Voor spelers én trainers niet altijd even prettig, voor voetbalfans natuurlijk fantastisch.

Maar waar komt de naam Boxing Day vandaan? Hoewel sommigen misschien de link zullen leggen met de sport boksen, heeft het daar niks mee te maken. Het komt overeen met een fenomeen dat wij in Nederland ook nog steeds kennen namelijk: het kerstpakket. Deze traditie is ontstaan doordat de rijke klasse van Groot-Brittannië de minderbedeelden een houten kistje met daarin levensmiddelen gaven om de koude dagen door te komen. Pas later werd het gebruikelijk voor werkgevers om hun werknemers een extraatje te geven voor tijdens de feestdagen.

Voetbaltickets Boxing Day

Zowat heel Groot-Brittannië aast natuurlijk op kaartjes voor de wedstrijden op Boxing Day. Ook wij normaal gesproken hebben natuurlijk een schitterend aanbod omtrent deze speciale dag. De voetbalbonden van Schotland en Engeland houden op deze dag extra rekening met de voetbalsupporter. Tijdens de feestdagen werkt het openbaar vervoer met aangepaste dienstregelingen waardoor het uitsupporters bemoeilijkt om een lange afstand af te leggen. Daar had de FA een goede oplossing voor. Zij zorgen dat de uitspelende ploeg niet al te ver hoeft te reizen en uitfans dus met een minimale reisafstand te maken hebben. Dat betekent dus dat er veel derby's en plaatselijke onderonsjes worden gespeeld.

Premier League bezoeken

Wil jij volgend jaar ook een wedstrijd bezoeken op Boxing Day? Houdt dan vanaf de zomer onze website en social media goed in de gaten voor de beste deals! Beleef Londen in kerstsferen en maak kennis met de crème de la crème van het Engelse voetbal tijdens Boxing Day. Mocht je toch niet onder die afspraak met de schoonfamilie uitkomen op Tweede Kerstdag, wees niet getreurd! Ook na Boxing Day staat er nog een waslijst aan mooie wedstrijden gepland om te bezoeken!

TITLE_VBR

SUBTITLE

  • Stel jouw voetbalreis zelf samen. In het boekingsproces kies je eenvoudig en flexibel hoe je reis eruit komt te zien.
  • Bij ons staan flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel.
  • Bel met ons, chat met ons of bereik ons via ons 24/7 noodnummer.
  • Voetbalreizen.com biedt je de garantie dat niemand alleen zit! *zie voordelen