Voetbalreis FC Barcelona

FC Barcelona wedstrijden & competities

FC Barcelona speelt ieder jaar op meerdere fronten wedstrijden. In La Liga, de Champions League en Spaanse beker behoren de Catalanen tot de favorieten. Door de jaren heen speelden heel wat sterren wedstrijden in het shirt van Barça. Ronaldinho, Ronaldo, Messi en Iniesta zijn slechts een greep uit het eindeloze lijstje aan topspelers die het blaugrana verdedigde. Ook in het seizoen 2021/2022 speelt FC Barcelona weer de nodige duels. Maar wat zijn de affiches waar we naar uit moeten kijken? Wij schreven voor jullie een overzicht.

Wedstrijden om naar uit te kijken

FC Barcelona - Real Madrid

El Clasico is al sinds mensenheugenis een van de mooiste duels van het voetbaljaar. Niet alleen in Spanje kijkt men reikhalzend uit naar dit onderonsje tussen de twee meest succesvolle clubs van La Liga. Ook in de rest van de wereld zit men klaar voor de TV wanneer Real Madrid en FC Barcelona elkaar treffen. Voorheen was het Messi tegen Cristiano Ronaldo én Ronaldinho tegen Raúl. Nu hebben deze sterren Spanje inmiddels verlaten en moeten de supporters het doen met andere spelers. Wie er ook vertrekt, het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat FC Barcelona - Real Madrid weer in het teken staat van een strijd tussen twee topspelers.

FC Barcelona - RCD Espanyol

El Derbi Barceloní is met name voor inwoners van Catalonië en in het bijzonder Barcelona een bijzonder duel. Hoewel de clubs op sportief gebied mijlenver uit elkaar liggen, is de trots voor de deelstaat onder beide supportersgroepen enorm. Het is dan ook een strijd om de eer van de stad. Zeker wanneer Espanyol het onderonsje van Barcelona weet te winnen, kan dat het seizoen ineens veel zonniger doen kleuren. Waar bij El Clasico vaak veel plekken in het stadion zijn vergeven aan voetbaltoeristen die eenmalig het Camp Nou bezoeken, is het tijdens de derby van Barcelona juist de local die in overtal aanwezig is. Het resultaat? Een fantastische sfeer!

FC Barcelona - Atletico Madrid

El Otro Clasico, zoals de wedstrijden tussen FC Barcelona en Atletico Madrid ook wel worden genoemd, zorgen vrijwel altijd voor spektakel. Naast Real Madrid en Barça is Atletí in de afgelopen seizoenen veruit de meest succesvolle club van Spanje. Wat de wedstrijd extra beladen maakt zijn de wederzijdse transfers die door de jaren heen plaatsvonden. Zo vertrok Antoine Griezmann naar Barcelona en speelt hij inmiddels weer in het rood-wit van Atletico Madrid. Ook Luis Suarez én David Villa speelden in beide shirts. Je zou haast denken dat het een spitsendingetje is. Toch is het niet zo. Er zijn namelijk nog een tiental spelers die voor beide clubs uitkwamen.

Combineer een bezoek aan FC Barcelona met een verblijf in de stad

Het zou eeuwig zonde zijn wanneer je Barcelona alleen bezoekt voor een voetbalwedstrijd. De stad heeft namelijk veel meer te bieden. Een bezoek aan La Sagrada Familía of een wandeling over La Rambla is de moeite waard. Daarnaast is het ook in de avonduren prima vertoeven in de Catalaanse hoofdstad. Stap een van de traditionele Catalaanse restaurants binnen voor een aantal gangen heerlijke tapas. Om de avond af te sluiten zijn er genoeg mogelijkheden voor een avond stappen. Barcelona is door de talloze clubs en kroegen een van de beste stapsteden van Spanje.