Arne Slot Liverpool FC
ALL_BLOGS

Arne Slot: Liverpool FC kiest voor eerste Nederlandse coach

2024-06-04

Arne Slot gaat naar Liverpool FC. De 45-jarige trainer uit Bergentheim maakte de afgelopen jaren veel indruk bij AZ Alkmaar en Feyenoord en won bij de laatste club de afgelopen seizoenen de Eredivisie en de KNVB Beker. Dit maakt hem een van de meest veelbelovende en tactisch begaafde coaches in het moderne voetbal. Slot maakte in Nederland veel indruk met zijn aantrekkelijke en effectieve stijl van voetbal en het ontwikkelen van jonge talenten.

Arne Slot bij Liverpool FC: een unicum

Arne Slot en Liverpool FC, dat is uniek in vele opzichten. Hij is de eerste Nederlandse trainer voor de club aan de Merseyside. In de Premier League stapt hij in de voetsporen van vele andere grote Nederlandse trainers. Hij is de tiende Nederlandse trainer. Mocht Erik ten Hag aanblijven bij Manchester United, dan zijn er komend seizoen twee Nederlandse trainers actief in de Premier League. 


Arne Slot moet Liverpool FC-legende doen vergeten

Na het vertrek van Jürgen Klopp was Liverpool FC druk op zoek naar een opvolger. Met het binnenhalen van Arne Slot hebben ze een waardig opvolger. De Nederlander heeft echter grote schoenen te vullen, gezien het succes van zijn voorganger. Klopp won met de Engelse club maar liefst acht prijzen, waaronder de Champions League en de Premier League. Dit maakt hem een van de succesvolste managers in de historie van Liverpool FC.


Nederlandse invloeden bij Liverpool FC?

Om de doelstellingen van Liverpool FC te behalen lijkt Arne Slot spelers van Feyenoord mee te willen nemen. Onder andere Santiago Gimenez, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer werden in de Engelse tabloids al genoemd. Verder zouden ook oud-Feyenoorders Orkun Kökçü en Crysencio Summerville in belangstelling staan van The Reds.

Arne Slot Liverpool FC coachHeukersMedia / Shutterstock.com

Arne Slot direct onder vergrootglas bij Liverpool FC

De verwachtingen zullen komend seizoen weer hooggespannen zijn in Liverpool. Gezien de successen van Klopp in de afgelopen jaren zal er worden verwacht dat Liverpool FC komend seizoen gewoon weer om de landstitel speelt en ver komt in de Champions League. Dit is een lastige, maar zeer interessante uitdaging. Bij Voetbalreizen.com zullen we Slot en zijn Nederlandse spelers ieder geval goed in de gaten houden. 


Voetbalreizen naar Liverpool enorm populair

Wij merken nu al dat Liverpool FC leeft als nooit tevoren onder Nederlandse voetbalfans. Dat is ook niet gek. Een van Nederlands meest vooruitstrevende trainers gaat aan de slag bij een van de mooiste clubs ter wereld. Dat moet wel een gouden combi zijn. Arne Slot zal bij Liverpool FC niet alleen zijn eigen fans moeten overtuigen, maar ook de miljoenen Nederlanders die hem vanuit Nederland (of tijdens een voetbalreis) op de voet volgen.

Arne Slot Liverpool FC NederlandOrange Pictures / Shutterstock.com

Op voetbalreis naar Anfield en Arne Slot?

Wil jij in het seizoen 2024/2025 Arne Slot live aan het werk zien bij Liverpool FC? Plan jouw bezoek aan Anfield vooruit en maak jouw kennis kenbaar bij Voetbalreizen.com via het contactformulier. Klik hier om jouw gegevens achter te laten!

ALL_BLOGS