Leicester City fans
ALL_BLOGS

Leicester City: zelfs zonder publiek succesvol

2021-01-18

Het jaar 2020 was in vele opzichten een verrassend jaar. Ook op voetbalgebied gebeurde er veel wat voorafgaand niet voor de hand liggend leek. In de stemming van de meest verrassende club van het jaar werd er het meest gestemd op Leicester City!

Leicester City: zelfs zonder publiek succesvol

Hoewel Leicester City al jarenlang niet meer weg te denken is uit het Europees voetbal, maakte ze in 2020 toch weer enorm veel indruk op de voetbalwereld. Een kampioenschap zoals in 2016 zat er voor The Foxes niet meer in, maar overtuigen doen ze nog steeds. Lang leek de club uit de Engelse Midlands op een Champions League-plaatsing af te stevenen. Pas in de laatste twee wedstrijden van het seizoen 2019-2020 werd door twee gelijkspellen een plek in de top vier weggegeven. Het seizoen 2020-2021 werd ondanks de afwezigheid van publiek positief gestart. Met slechts 7 nederlagen in 23 wedstrijden lijken The Foxes wederom af te stevenen op een mooie eindklassering.

De beul van Manchester City

Het meest tekenend voor het succesvolle jaar van Leicester City is zonder meer de 2-5 overwinning op Manchester City. Zelden worden de Citizens zo gemakkelijk aan de kant gezet als op 27 september 2020. City nam nog vroeg de voorsprong in de kraker tegen The Foxes. Lang hielden ze de voorsprong niet vast. Voor het uur was verstreken , had Jamie Vardy al een hattrick op het scorebord staan. Uiteindelijk kwamen ook Youri Tielemans en James Maddison namens Leicester City op het scoreformulier te staan.

Jamie Vardy, de beul van Manchester City, was ondanks zijn leeftijd wederom enorm belangrijk voor zijn club. Sterker nog, voor het eerst in zijn carrière werd hij topscorer. Met 23 doelpunten in het seizoen 2019-2020 bleef hij gerenommeerde spelers als Mohamed Salah, Sergio Aguero en Harry Kane voor. Ook in de tweede helft van 2020 was Vardy alweer goed op dreef. Met 11 treffers in 19 competitiewedstrijden hoeft hij slechts drie spelers voor zich te dulden.

Het verlies van sterspeler Ben Chilwell

Spelers als Vardy, Maddison en Chilwell waren leidend in de successen die Leicester City door de jaren heeft geboekt. Het zal de fans dan ook allerminst een goed gevoel hebben gegeven toen na afloop van het seizoen Chilwell de overstap maakte naar Chelsea FC. Voor een bedrag van ruim 50 miljoen euro maakte de back de overstap in de hoop voor prijzen te spelen. Achteraf wellicht niet de meest gelukkige keuze. Zeker als we naar de stand kijken. Chelsea moet vooralsnog tevreden zijn met een zevende plek terwijl Leicester City stiekem nog mag dromen van een landstitel met een achterstand van slechts twee punten op koploper Manchester United.

Wellicht het meest opvallend is dat over het hele jaar gezien, de club uit de Midlands nog niet eens zo bijzonder presteerde. Wanneer er een Premier League-ranglijst opgemaakt zou worden met alle resultaten van 2020 moeten The Foxes genoegen nemen met een plek in de middenmoot. Clubs als Wolverhampton Wanderers, Southampton FC en Everton FC presteerde aanzienlijk beter en eindigen op gepaste afstand boven Leicester City.

Volg jij Leicester City op de voet en zie jij het wel zitten om The Foxes eens live aan het werk te zien? Houdt dan ons aanbod goed in de gaten en wie weet zit jij wel in het King Power Stadium zodra de maatregelen het weer toelaten! Voor meer info over ons aanbod naar Leicester City, klik je hier!

ALL_BLOGS