Voetbalreis Londen West Ham
ALL_BLOGS

Op voetbalreis naar Londen: meer dan alleen een wedstrijd

2020-10-08

Londen is de voetbalhoofdstad van Europa. Met twaalf betaald voetbalclubs in de stad en enkele net daarbuiten ademt de stad de voetbalsport. Tijdens je voetbalreis bezoek je een wedstrijd. Daarnaast houdt je nog aardig wat tijd over. Wij vertellen je wat je nog meer kunt doen in de hoofdstad van Engeland!

Bezoek Londense hotspots

Je bezoekt een wedstrijd van Chelsea FC, Arsenal of West Ham United en verblijft in Londen: een van de leukste steden ter wereld. Uiteraard gaat alle aandacht uit naar de voetbalwedstrijd en de beleving eromheen. Bezoek je niet een tweede wedstrijd, dat vrijwel altijd mogelijk is, dan zijn er nog tal van andere redenen om tijdens je voetbalreis Londen beter te leren kennen. Een van die redenen zijn de hotspots van de stad. Er zijn genoeg toeristische trekpleisters om een week te vullen, dus kies ze nauwkeurig uit. Wij geven je alvast wat tips!

Het is bijna cliché maar de Big Ben en het Westminster Palace moet je gezien hebben tijdens je reis naar Londen. Je stapt uit bij het gelijknamige metrostation en je staat direct voor de deur bij de Big Ben. Loop vervolgens in zuidelijke richting over de brug en je komt bij The London Eye, een ander prominent onderdeel van de skyline van Londen. Wil je een ritje maken in het gigantische reuzenrat? Boek dan een aantal dagen van te voren je tickets, zo bespaar je al snel tien euro per persoon!

Je kunt er ook niet aan ontkomen om een wandeling te maken over de Tower Bridge. Het enorme gevaarte geldt als de bekendste brug over de Theems en trekt de nodige toeristen. Laten we heel eerlijk zijn; het imposante bouwwerk is het bekijken ook meer dan waard. Vrijwel nergens ter wereld vind je een vergelijkbare brug. Voor een gevalletje 'als we er toch zijn', raden wij je aan ook even een wandeling rondom de London Tower te maken. Het oude kasteel herbergt de Britste kroonjuwelen ter waarde van 26 miljoen euro. Daar moet wel een stevige kluis staan!

Dat niet alleen het Engels voetbal in flinke weelde verkeerd, merk je snel tijdens je voetbalreis naar Londen. De nodige dure auto's passeren de revue. Ook het rijkdom van het koningshuis komt nog nadrukkelijk naar voren in de Britse hoofdstad. Niet alleen de juwelen in de Tower of London doen je daar op wijzen. Maak een wandeling langs het enorme Buckingham Palace en zie vanaf achter de vergulde poorten van het paleis de wisseling van de wacht.


Het nachtleven van Londen tijdens je voetbalreis

Londen is enorm en huisvest meer dan genoeg kroegen, clubs en andere uitgaansgelegenheden voor ieders voorkeur. Zo zijn er verschillende wijken waar je prima de nacht door kunt komen. Wij belichten in deze blog onze twee favoriete plekken om op stap te gaan tijdens je voetbalreis naar Londen.

Iedereen die al bekend is met het nachtleven van Londen zal ongetwijfeld bekend zijn met de wijk Soho. Gelegen tussen Leicester Square en Piccadilly Circus is het uitgaansgebied vrij centraal in de stad en dus gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Let wel op: veel metrolijnen rijden maar tot een bepaalde tijd, daarna ben je gebonden aan het vervoer per taxi. In Soho heb je clubs en bars naar ieders smaak. Een absolute aanrader is het Ministry of Sound: een van bekendste discotheken ter wereld. Deze club heeft met vijf verschillende zalen voor iedere muzieksmaak wat te bieden.

Voor livemuziek zit je in Camden Town helemaal op je plek. De wijk, gelegen in het noorden van Londen, is goed te bereiken via het gelijknamige metrostation. Camden Town geldt als een van de meest hippe, alternatieve plekken van de stad. Met de vele muziekpodia is de wijk bekend in de muziekwereld. Hier worden beginnende artiesten groot. Daarnaast worden er ieder weekend leuke feesten georganiseerd in het voormalige dorpje. Door de ligging is het ideaal wanneer je tijdens je voetbalreis in Noord-Londen verblijft, zo ben je redelijk snel terug in je hotel.


Maak een boottocht over de Theems

De rivier de Theems was vroeger de levensader van Londen. Vanuit de Noordzee waren de havens van de stad goed te bereiken van deze rivier. Handel zorgde voor een explosieve groei van de hoofdstad van Engeland. Op dit moment is de rivier vooral een scheiding tussen Noord- en Zuid-Londen en vormt het al een toeristische attractie op zich. Verschillende maatschappijen organiseren boottochten over de Theems en voeren je langs een de hoogtepunten van de stad.

In een uurtje tijd vaar je onder meer langs de The London Eye, Houses of Parliament en Tower Bridge. Vanuit de boot heb je een goed zicht op de skyline van Londen en krijg je de kans om het hoogste gebouw van Londen: The Shard; in volle glorie te aanschouwen. Prijzen van een dergelijke boottocht variëren tussen de 10 en 20 pond. Omgerekend is dat maximaal 22 euro per persoon. Ideaal, binnen een uurtje heb je een groot deel van de stad gezien. Zo houd je nog genoeg tijd over voor andere zaken tijdens je voetbalreis naar Londen.


Shoppen in winkelstad Londen

Londen is het walhalla voor shoppers. Nu snappen wij dat je normaal gesproken tijdens een voetbalreis in Londen niet snel aan shoppen denkt. Mocht je toch denken: ik ga voor wat nieuwe spullen kijken, dan ben je in de Britse hoofdstad in ieder geval op de juiste plek. Oxford Street geldt als een van de populairste winkelstraten van Engeland. Hier vind je meerdere warenhuizen, verschillende bekende winkelketens en andere leuke winkels.

Ben je vooral benieuwd naar waar celebrities en profvoetballers gaan winkelen? Dan moet je in Bond Street zijn. Dit is de P.C. Hooftstraat van Londen. De duurste designermerken zitten gevestigd in deze straat. Beroemdheden worden geregeld gespot tijdens een wandeling door dit winkelgebied. Ook het warenhuis Harrods is erg in trek bij miljonairs. Extreme luxe en pracht en praal is hier meer regel dan uitzondering.

Ben je in Londen voor een voetbalreis tijdens Boxing Day of een ander moment rondom de kerst? Geniet dan van de gezelligheid tijdens de enorme kerstmarkt in de stad. Op verschillende plekken is Londen dan mooi aangekleed. Met name Hyde Park is het bezoeken waard. Tientallen kraampjes staan klaar om jullie te voorzien van de leukste kerstartikelen. Daarnaast is Hyde Park tijdens de kerstperiode voorzien van een Kerstmis.


Voetbalreis Londen inclusief stadiontour

Bij Voetbalreizen.com verzorgen wij je voetbalreis naar Londen graag inclusief een extra wedstrijd óf een stadiontour. In de voetbalhoofdstad van Engeland heb je de stadions voor het uitzoeken. Bij Charlton Athletic, Watford FC, QPR en Wimbledon FC is het helaas niet mogelijk om een stadiontour te volgen. Bij vrijwel alle andere profclubs wordt je met open armen ontvangen.

Breng een bezoek aan het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium, het prachtige Emirates Stadium of het iconische Stamford Bridge en zie waar de crème de la crème van het Engels voetbal speelt. Je maakt een wandeling door de catacomben, spelerstunnel, kleedkamers en komt op nog veel andere plaatsen waar je normaal als toeschouwers nooit zou komen.

Vind jij het gaaf om tijdens je voetbalreis in Londen bij een van de clubs een kijkje achter de schermen te nemen? Laat het ons weten tijdens het boeken van je reis en wie weet wandel je door het stadion van je favoriete club. Ook Wembley, London Stadium (West Ham United), Selhurst Park (Crystal Palace) en Craven Cottage (Fulham FC) organiseren bijna op dagelijkse basis een stadiontour voor de liefhebber.

Nergens ter wereld kun je jouw tijd tijdens een voetbalreis beter besteden dan in Londen. Ben je overtuigd en zou je graag eens naar ons aanbod kijken? Klik dan op een van de linkjes hieronder:

Voetbalreis Londen naar:
Arsenal FC >>>
Brentford FC >>>
Chelsea FC >>>
Crystal Palace >>>
Fulham FC >>>
Millwall FC >>>
Queens Park Rangers >>>
Tottenham Hotspur FC >>>
Watford FC >>>
West Ham United >>>

ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS