Voetbalreis Arsenal maken met Voetbalreizen.com
ALL_BLOGS

Voetbalclubs Londen: dit kunnen we dit seizoen verwachten!

2020-10-05

Wat kunnen we dit jaar in de Premier League verwachten van de voetbalclubs uit Londen? De competities zijn intussen enkele weken begonnen. Wij zetten voor jullie de huidige stand van zaken op een rijtje!

Arsenal FC: weer de grootste in voetbalstad Londen?

Van alle voetbalclubs in Londen is Arsenal Football Club een van de clubs waarvan veel wordt verwacht. Vorig seizoen ging het lang moeizaam in het Emirates Stadium. Toen Mikel Arteta in december 2019 neerstreek in Noord-Londen, begonnen The Gunners langzaam weer op te krabbelen. Met behulp van Arteta werd zelfs de FA Cup gewonnen.

Dit seizoen zal men bij Arsenal goede hoop hebben dat het de stijgende lijn van voor de zomerstop doorzet. Met een aankoop als Willian zou je zeggen dat het enkel beter kan gaan voor deze voetbalclub uit Londen. De eerste vier uitslagen liegen dan ook niet. Met negen punten uit vier duels, kan het zomaar eens een heel mooi seizoen worden voor Arsenal. Wie weet is het voor het eerst sinds jaren weer de meest succesvolle voetbalclub van Londen!

Onze voorspelling: 4e

Chelsea FC: Grote aankopen geven goede hoop

Vorig seizoen was verrassend genoeg een prima seizoen voor Chelsea Football Club. Door de transferban die de club opgelegd kreeg, konden er geen versterkingen gekocht worden en moest er noodzakelijk afscheid genomen worden van enkele sterkhouders. De jeugd imponeerde direct en zorgde voor een bijzonder leuk voetballend Chelsea.

Dit seizoen besteedde The Blues van alle voetbalclubs in Londen veruit het meeste geld. Kai Havertz, Hakim Ziyech, Ben Chilwell, Timo Werner en nog enkele grote namen streken neer in Stamford Bridge. De verwachtingen waren direct vanaf de start hoog. Een sterk begin tegen Brighton & Hove Albion (1-3 winst) werd snel opgevolgd door tweemaal puntverlies. Uiteraard is er nog geen paniek bij Chelsea FC. Men mikt nog steeds op een plekje bij de beste vier. De voetbalclub uit Noordwest-Londen is in ieder geval een interessant project om dit seizoen te volgen!

Onze voorspelling: 5e

Tottenham Hotspur: Voetbalclub uit noord-Londen op zoek naar succes

Al jaren geldt Tottenham Hotspur als een van de meest succesvolle voetbalclubs uit Londen. Toch moeten de fans al jaren wachten op een prijs. Ook dit jaar is er goede hoop dat de Spurs een beker aan de prijzenkast mogen toevoegen. Met spelers als Harry Kane, Heung-min Son en Steven Bergwijn loopt er genoeg kwaliteit rond om het de gevestigde orde lastig te maken.

De start van het seizoen biedt een rooskleurig uitzicht voor de voetbalclub uit Noord-Londen. De 0-1 nederlaag tegen Everton was een tegenvaller maar Tottenham Hotspur herpakte zich fantastisch. Het won met 2-5 bij Southampton en verraste vriend en vijand door Manchester United in Old Trafford met 1-6 op te rollen!

Onze voorspelling: 3e

West Ham United: Nog een jaar degradatievoetbal?

Afgelopen jaar was het billenknijpen voor fans van West Ham United. The Hammers vochten vrijwel tot het einde van het seizoen voor lijfsbehoud. Pas in de laatste paar wedstrijden raakte de ploeg in vorm en kon het voorkomen dat het dit seizoen in de Championship uit zou komen. Waar andere jaargangen geregeld de knip werd getrokken voor grote transfers bleef het dit seizoen tot dusver erg stil in het London Stadium.

Dat kopen niet altijd de enige oplossing is tegen tegenvallende resultaten blijkt uit de start van de voetbalclub uit Oost-Londen. Waar het vorig seizoen direct bij het begin duidelijk was dat het een lang seizoen zou gaan worden voor West Ham United, oogt het dit seizoen een stuk zonniger. Met overtuigende overwinningen tegen Wolverhampton Wanderers (4-0) en Leicester City (0-3) heeft het alvast een waarschuwing afgegeven aan de rest van de competitie. West Ham is er klaar voor!

Onze voorspelling: 9e

Crystal Palace: De trots van voetballend zuid-Londen

Crystal Palace is al jaren een van de vaste voetbalclubs uit Londen in de Premier League. Ieder jaar wordt er door The Eagles gestreden voor een plekje in de middenmoot. Vorig seizoen kwamen ze ook nooit serieus in de problemen. Met een veertiende plek op de ranglijst wist men in Selhurst Park al snel dat een degradatiestrijd nooit aan de orde was.

Waar het over het algemeen zelden rustig is bij clubs in de Premier League, lijkt het bij Crystal Palace vrijwel nooit onrustig. Geen paniekaankopen in Selhurst Park en een solide selectie, zo blijkt uit de eerste vier wedstrijden. Southampton en Manchester United worden verslagen. Everton en Chelsea zijn te sterk. Het lijkt er in ieder geval op dat Palace weer een prima seizoen tegemoet gaat.

Onze voorspelling: 13e

Fulham FC: Enige gepromoveerde voetbalclub uit Londen

De Premier League is geen onbekend terrein voor promovendus Fulham Football Club. De voetbalclub uit West-Londen jojoot als het ware tussen de Premier League en Championship. Afgelopen seizoen promoveerde het als nummer vier uit de tweede divisie van Engeland. Het zal niet meevallen voor The Cottagers om zichzelf veilig te spelen dit seizoen.

In de eerste vier wedstrijden werd geen enkel punt gepakt door Fulham. Sterker nog, er werd slechts in één duel gescoord. Toch heeft men bij in Craven Cottage goede hoop op ereherstel. Een ding is zeker: of Fulham nu degradeert of handhaaft, de club zal zijn cultstatus hoe dan ook behouden.

Onze voorspelling: 20e

ALL_BLOGS