Inter Milan wedstrijden bezoeken

Inter Milan wedstrijden populair

Inter Milan wedstrijden bezoeken? Bekijk de mogelijkheden bij Voetbalreizen.com. Inter Milan is al jaren een van de meest spraakmakende clubs van Italië. Met een grote historie, een enorm iconisch stadion én gepassioneerde fans is dit een club voor op de bucketlist! Ervaar de sfeer bij de Nerazzurri. 

Rivalen Inter Milan

AC Milan is de grootste rivaal van Inter Milan. Tijdens derby van Milaan, of de Derby della Madonnina zoals de Italianen het noemen, stijgt de spanning tot het kookpunt. Hoewel fans van beide clubs door elkaar zitten in Stadio San Siro, beleeft iedereen dit duel intens. Enorme spandoeken en massaal gezongen liederen moeten de spelers op het veld de juiste richting in helpen. Iedere derby van Milaan is een groot spektakel. 

Juventus is een andere ploeg die men in het blauw-zwarte gedeelte van Milaan niet kan waarderen. De Oude Dame heeft jaren van hegemonie achter de rug en zit inmiddels weer in een dalletje. Daar zal men bij Inter Milan nog altijd enorm van genieten. Toch is het ontstane kwaliteitsverschil tijdens de Derby d’Italia nauwelijks te merken. Je hebt te maken met de twee meest succesvolle clubs van Italië.

Stadion Inter Milan

Stadio Giuseppe Meazza, dat is vernoemd naar een van de clublegenden van Inter, heet officieel Stadio San Siro. Bijna 100 jaar vormt het iconische stadion het sporthart van de stad Milaan. Hier werden al vele successen gevierd. Nog een aantal jaar mogen voetbalfans genieten van Inter Milan wedstrijden in Stadio San Siro. De plannen voor een nieuw stadion worden steeds concreter. Een kleiner compacter en moderner stadion is gewenst. Het huidige San Siro heeft een capaciteit van ruim 85.000.

Inter Milan wedstrijdenFabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Bereikbaarheid San Siro

Hoewel het imposante San Siro niet direct in het stadscentrum van Milaan ligt, is het goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het San Siro metrostation is direct naast het stadion gelegen en is te bereiken met de paarse lijn (lijn 5). Deze metrolijn loopt door het centrum van de stad. Je kunt onder meer opstappen op de centraal gelegen stations Garibaldi FS, Cenisio en Isola.

Per auto afreizen naar het stadion op wedstrijddagen raden wij af. De geringe parkeergelegenheid en de drukte rondom het stadion maken het een ingewikkelde situatie. Daarnaast wordt het gebruik van taxi’s ook afgeraden. Na afloop van de wedstrijd is de vraag naar een taxi groot. Door de afstand tot het stadscentrum zijn er ook vrijwel nooit genoeg taxi’s beschikbaar rondom het stadion. Neem daarom de metro, die brengt je in 15 minuten naar het centrum van de stad!

Ontdek Milaan

Je hoort weleens dat men Milaan wat saai vindt. Wat ons betreft heb je dan niet ver genoeg gezocht. Milaan is niet vergelijkbaar met steden als Praag en Boedapest waar alle gezelligheid direct in het centrum te vinden is. De wijken Brera en Porta Venezia zijn het bezoeken meer dan waard. Beide wijken hebben een geheel eigen karakter en zijn vooral in de avonduurtjes leuk voor een hapje en drankje. 

Bezienswaardigheden

Wil je naast het bezoeken van Inter Milan wedstrijden ook nog de echte toerist uithangen? Op het gebied van sightseeing zit je in Milaan ook goed. Binnen een dag kun je alle hoogtepunten te voet bezoeken. Il Duomo di Milano, Galleria Vittorio Emanuele II, Palazzo Reale en Teatro Alla Scala zijn allemaal op loopafstand te vinden van metrohalte Duomo. Ook Castello Sforzesco is op zo’n 15 minuten lopen van deze bezienswaardigheden te vinden. Pak je liever de metro? Dan stap je na drie minuten en twee haltes verder uit. Castello Sforzesco en het omliggende park een must bij een bezoek aan Milaan!

Georganiseerde voetbalreizen naar Inter Milan wedstrijden kopen

Het bijwonen van Inter Milan wedstrijden heeft de afgelopen jaren enorm in populariteit gewonnen. Het Italiaans voetbal zit enorm in de lift. Na jaren van wanorde door financiële problemen, leeft de Serie A volledig op. Jaarlijks breken er toptalenten door naar het wereldtoneel. Wil jij een georganiseerde voetbalreis boeken naar Inter Milan inclusief wedstrijdtickets, hotelovernachting(en) en retourvlucht? Bekijk dan nu de mogelijkheden op de site van Voetbalreizen.com.

Veelgestelde vragen over het bijwonen van Inter Milan wedstrijden

Hoe kan ik kaartjes kopen voor Inter Milan wedstrijden?

Bij Voetbalreizen.com boek je simpel een georganiseerde reis inclusief wedstrijdtickets. Je kiest in het boekingsproces zelf welke kaarten je wil toevoegen aan jouw reis. Of je nu standaard tickets op de derde ring van de lange zijde kiest of je juist voor een upgrade gaat en plaatsneemt op de eerste ring, het zicht is altijd goed!


Wat is de beste tijd om kaartjes te kopen?

Hoewel gewone competitiewedstrijden van Inter Milan vrijwel nooit helemaal uitverkocht zijn door de enorme omvang van het stadion, raden we toch aan op tijd te boeken. Waar je voor wedstrijden tegen tegenstanders als Sassuolo, Lecce en Frosinone meestal een week voorafgaand aan de wedstrijd nog genoeg kaarten beschikbaar zijn, worden duels tegen AC Milan, Juventus en andere topclubs snel verkocht. Daarnaast is bij het boeken van een voetbalreis raadzaam op tijd te boeken door toenemende hotel- en vluchtprijzen bij te lang wachten.


Wat zijn de beste plekken om de wedstrijd te bekijken?

Zoals we bij vraag 1 al benoemden, zijn er vrijwel geen slechte plekken in het San Siro stadion. Kies je voor de 'standaard tickets' op de derde ring, dan zit je alsnog aan de lange zijde en kijk je van vrij hoog recht op het veld. Wil je de sfeer op zijn best proeven? Dan raden wij je aan een upgrade te doen en een plekje te bemachtigen achter het doel op de eerste ring. Vanaf hier heb je ook uitstekend zicht. Kijk in ons boekingssysteem naar de mogelijkheden.


Wat moet ik doen als de wedstrijd wordt geannuleerd of verplaatst?

In het onwaarschijnlijke geval van een verplaatsing of annulering van een wedstrijd, gaat Voetbalreizen.com op zoek naar een geschikte oplossing. Onze voetbalgarant-regeling staat precies voor hetgeen waar je aan denkt: een garantie op voetbal. Wil jij meer weten over hoe dit in zijn werking gaat? Klik dan hier!


Zijn er speciale regels voor fans die een Inter Milan wedstrijd bezoeken?

Iedere club heeft zijn eigen huisregels. Dit zijn over het algemeen bekende regels als een verbod op vuurwerk, het dragen van kleding van andere clubs en het verbod op drugsgebruik. Toch raden wij aan om voor vertrek naar het stadion jezelf nog even in te lezen in de huisregels van een stadion en de te bezoekende club. Raadpleeg deze informatie op de website van Inter Milan.

San Siro Inter Milan wedstrijdenPaolo Bona / Shutterstock.com

Liever een andere voetbalwedstrijd in Italië bezoeken? Laat je inspireren: