AC Milan wedstrijden bezoeken

AC Milan wedstrijden populair

Hoe kan ik AC Milan wedstrijden bezoeken? Is een vraag die bij veel voetbalfans door het hoofd spookt. Een bezoek aan AC Milan is een bucketlist-item! Het iconische San Siro, de bijzondere geschiedenis, de huidige topspelers én de intense sfeer maken het een van de meest populaire voetbalreis bestemmingen van dit moment. 

Rivalen AC Milan

AC Milan werd in 1899 opgericht door een groep Engelse migranten die ‘hun’ geliefde voetbal zo misten. Dat I Rossoneri (vertaald: rood-zwarten) een aantal jaar later tevens de kraamkamer vormden voor het zo gehate Inter Milan is een verhaal op zichzelf. Twee weekenden per jaar staan in het teken van de stadsderby tegen Inter. De Italianen hebben deze derby vernoemd naar het mariabeeld dat op de Dom van Milaan staat: de Derby della Madonnina. 

Wanneer de derby van Milaan wordt gespeeld, staat heel voetballend Italië even stil bij de tweestrijd in de Italiaanse modestad. Het is bij uitstek de belangrijkste van alle AC Milan wedstrijden. Eens in je leven moet je dit duel bijwonen. Met name de enorme spandoeken die op beide curvas worden uitgerold zijn indrukwekkend!

Stadion AC Milan

We kunnen nog maar een aantal jaar genieten van het iconische stadion San Siro. Gelegen iets buiten het centrum van Milaan, vormt het al bijna 100 jaar het voetballende hart van de stad. Aartsrivalen AC Milan en Inter Milan spelen beide hun wedstrijden in dit enorme stadion. Waar AC Milan-fans het voornamelijk San Siro noemen, hebben de Interisti het vernoemd naar clubicoon Giuseppe Meazza. Vooral tijdens derby’s is het stadion tot de nok toe gevuld. In totaal is er plek voor zo’n 85.000 fans. 

Bereikbaarheid San Siro

Zoals al eerder in deze tekst werd aangegeven, ligt het San Siro wat buiten het stadscentrum van Milaan. Toch is het stadion als sporthart van de stad goed te bereiken. Stap in bij metrolijn 5 (paars) vanaf Garibaldi FS. Vanuit hier is het een ritje van 15 minuten met de metro. Je stapt direct bij het stadion uit. Garibaldi FS is overigens een van de knooppunten van Milaan, hier stap je dus ook gemakkelijk op de paarse lijn.

Per auto afreizen naar San Siro wordt afgeraden door de geringe parkeerruimte en drukte rondom het stadion op wedstrijddagen. Ook kan het vinden van een taxi voor de terugreis een onmogelijke opgave zijn door de drukte. Wij raden je dus aan om de metro te nemen.

AC Milan wedstrijden bezoekenFabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Ontdek Milaan

Milaan staat bekend als dé modestad van Italië. Houd je van luxemerken? Dan ben je hier goed. Buiten mode en sport heeft de stad nog meer te bieden. Rondom het bezoeken van wedstrijden van AC Milan kun je hier prima wat meer tijd doorbrengen. De wijken Navigli en Brera staan bekend om de vele terrasjes, kroegen en restaurants. 

Bezienswaardigheden

Milaan heeft een aantal bekende bezienswaardigheden die zeker niet overgeslagen mogen worden. Galleria Vittorio Emanuele en Duomo di Milano, Teatro alla Scala en het Palazzo Reale zijn goed te combineren. Deze gebouwen zijn allen te vinden op loopafstand van elkaar. Ook het Castello Sforzesco en het daarbij horende Parco Sempione mogen niet overgeslagen worden. 

Georganiseerde voetbalreizen naar AC Milan wedstrijden kopen

Het bijwonen van AC Milan wedstrijden is een waar bucketlist item voor elke voetbalfan. De curva sud maakt iedere wedstrijd in San Siro een genot om naar te kijken. Deze fanatieke fans zingen de hele wedstrijd door en geven daarmee de topspelers op het veld dat extra zetje in de goede richting. Beleef de Italiaanse passie live van dichtbij met Voetbalreizen.com. Boek nu via onze website een trip inclusief hotelovernachting(en), wedstrijdtickets en retourvlucht.

Veelgestelde vragen over het bijwonen van AC Milan wedstrijden

Hoe kan ik kaartjes kopen voor AC Milan wedstrijden?

Bij Voetbalreizen.com bieden we diverse reispakketten aan naar wedstrijden van AC Milan. Deze pakketten bestaan altijd minimaal uit wedstrijdtickets en een of meerdere hotelovernachtingen. Uiteraard is het ook mogelijk om een retourvlucht bij te boeken vanaf een vliegveld naar keuze. In ons boekingssysteem kies je zelf uit waar je in het stadion wil zitten. Van een heel voordelige optie op de lange zijde tot de luxe van een VIP-box. 


Wat is de beste tijd om kaartjes te kopen?

De meeste competitiewedstrijden van AC Milan zijn niet volledig uitverkocht. Dat is niet omdat men niet graag komt kijken maar omdat het stadion San Siro enorm is. Maar let op! Tijdens grote wedstrijden, waaronder de derby tegen Inter Milan, zijn tickets erg gewild en raken snel uitverkocht. Ben er dan ook op tijd bij! 


Wat zijn de beste plekken om de wedstrijd te bekijken?

Hoewel het San Siro al bijna 100 jaar oud is, heb je vrijwel vanaf elke tribune een uitstekend zicht. De goedkoopste optie, vanaf de derde ring op de lange zijde, zit je wat hoger maar zie je het veld prima. Daarnaast heb je mooi zicht op de Curva Sud, waar ook de nodige sfeeracties worden geboren. Wil je jezelf echt helemaal onderdompelen in de passie van de Milan-fans? Dan raden wij je aan om een upgrade te selecteren en een plekje te kiezen aan de korte zijde op de eerste ring!


Wat moet ik doen als de wedstrijd wordt geannuleerd of verplaatst?

Onze voetbalgarant-regeling is er om al onze klanten te helpen in de onvoorziene situatie dat een wedstrijd wordt geannuleerd of verplaatst. Onafhankelijk van de situatie zullen wij altijd op zoek gaan naar een gepaste oplossing. Voor meer informatie over onze voetbalgarant-regeling klik je hier!


Zijn er speciale regels voor fans die een AC Milan wedstrijd bezoeken?

Ja, er zijn speciale regels die van toepassing zijn op iedere voetbalfan die wedstrijden van AC Milan in San Siro bezoekt. Al deze regels zijn voordehand liggend en komen over het algemeen overeen met geldende regels in andere stadions over de hele wereld. Toch is het belangrijk dat je jezelf inleest voordat je het stadion betreedt. Met name het meenemen van een camera, tas en sigaretten wil per land nog weleens verschillen. Raadpleeg de site van AC Milan voor de laatste informatie!

San Siro AC Milan wedstrijdenph.FAB / Shutterstock.com

Liever een andere voetbalwedstrijd in Italië bezoeken? Laat je inspireren: