AS Roma wedstrijden

AS Roma wedstrijden populair

Het bezoeken van AS Roma wedstrijden is een waar genot. De gepassioneerde fans, de sterspelers en het imposante stadion maken I Giallorossi een topbestemming voor een voetbalreis! Daarnaast mag de thuisstad Rome absoluut niet vergeten worden. Maak deze geweldige citytrip plus voetbalreis via Voetbalreizen.com.

Rivalen AS Roma

Er zijn twee grote rivalen voor AS Roma-fans. De meest intense rivaliteit kent men met stadsgenoot SS Lazio. Al sinds jaar en dag zijn beide clubs op sportief- en supportersgebied aan elkaar gewaagd. Beide clubs worden gezien als onderdeel van de topclubs in Italië. Daarnaast delen ze het imposante Stadio Olimpico. Als voetballiefhebber moet je de sfeervolle Romeinse derby eens in je leven meemaken. 

Er zijn nog twee AS Roma wedstrijden die er ongeacht de competitiestand altijd toe doen voor de fans. Napoli SSC, dat zijn thuiswedstrijden op zo’n 2,5 uur rijden speelt, was vroeger altijd een ‘goede vriend’. Inmiddels is de vriendschappelijke band verdwenen en kunnen supporters van beide clubs elkaar niet uitstaan. Dat zorgt voor een vurig sfeertje tijdens de Derby del Sole.

Stadion AS Roma

AS Roma speelt zijn thuiswedstrijden in het Stadio Olimpico. Dit iconische stadion werd als nationaal olympisch stadion geopend. Er zijn plannen om een nieuwe thuishaven te bouwen. Wat ons betreft eeuwig zonde als het uit 1937 daterende stadion wordt verlaten. Het is er tijdens alle AS Roma wedstrijden sfeervol. Zeker tijdens derby’s is het een van de meest bijzondere stadions van Italië.

Stadio Olimpico AS Roma wedstrijdenMikolaj Barbanell / Shutterstock.com

Bereikbaarheid Stadio Olimpico

De stad Rome kent een uitgebreid metrosysteem. Helaas is er geen station direct bij de ingang van het stadion. Vanaf metrohalte Ottaviano is het ruim een half uur lopen. Het is wel een mooie wandeling! Je loopt door het olympisch park tot aan het stadion en proeft direct al de sfeer voorafgaand aan de wedstrijd. Toch niet zoveel zin om te wandelen? In dat geval is het ook nog mogelijk om de bus te pakken. Er zijn behoorlijk wat buslijnen die stoppen rondom het olympisch park. Check Google Maps van tevoren voor alle mogelijkheden.

Ontdek Rome

Rome is een stad waar je dagen kunt rondlopen. Een eeuwenoud centrum met vele, vele bezienswaardigheden. Vrijwel ieder gebouw dat je passeert zit een verhaal achter. Een stadstour is dus ook zeker een aanrader bij een verblijf in Rome. Zo leer je de stad op zijn snelst en best kennen. Geïnteresseerd in het bijboeken van een stadstour? Leg jouw wensen bij ons neer!

Bezienswaardigheden

Rome is vergelijkbaar met een openluchtmuseum. Er is enorm veel te zien. Allereerst is het Colosseum hét hoogtepunt van Rome. Daarnaast zijn het Pantheon, de Trevifontein, de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan en het Forum Romanum slechts een greep uit de vele gebouwen die je kunt bekijken. Daarnaast kun je ook prima eten in Rome. Een goede pasta en pizza is zo gevonden!

Georganiseerde voetbalreizen naar AS Roma wedstrijden kopen

Het bijwonen van AS Roma wedstrijden is een genot voor iedere voetbalfan. De Curva Sud laat zich iedere twee weken met behulp van mooi gezang, vele vlaggen en prachtige sfeeracties van zijn beste kan zien. Daarnaast ben je te gast bij een van de beste voetbalclubs van Italië. Topvoetbal gegarandeerd dus!

Veelgestelde vragen over het bijwonen van AS Roma wedstrijden

Hoe kan ik kaartjes kopen voor AS Roma wedstrijden?

Boek je een voetbalreis naar een van de wedstrijden van AS Roma bij Voetbalreizen.com? Dan ben je verzekerd van officiële tickets. Wij werken niet met seizoenkaarten en doorverkochte kaarten. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je voor een gesloten deur staat bij aankomst bij het stadion. Tijdens het boeken, heb je zelf de keuze uit verschillende ticketopties. Je kiest zelf of je op de korte of lange zijde zit óf juist een VIP-plek wil boeken. 


Wat is de beste tijd om kaartjes te kopen?

AS Roma speelt in een enorm stadion en verkoopt hierdoor niet iedere wedstrijd uit. Toch raden wij aan op tijd te boeken. Rond de komst van nieuwe spelers, derby’s en andere topwedstrijden zijn de Romeinen extra fanatiek en zijn ze graag aanwezig in het stadion. Hierdoor kunnen kaarten snel schaars zijn. Ben er dus op tijd bij!


Wat zijn de beste plekken om de wedstrijd te bekijken?

Het Stadio Olimpico is een ouderwets stadion met sintelbaan. Hierdoor zit je op de korte zijde wat verder van het veld. Toch doet dit niet af aan de beleving. Het schitterende gezang blijft juist door de vorm van het stadion rond galmen. Liever een ticket op de lange zijde? Dan heb je schitterend zicht en ervaar je AS Roma op zijn best!


Wat moet ik doen als een wedstrijd wordt geannuleerd of verplaatst?

Onze voetbalgarant-regeling is er om al onze klanten te helpen in de onvoorziene situatie van een verplaatste of geannuleerde wedstrijd. Hoewel iedere situatie uiteraard anders is, gaan wij altijd op zoek naar een gepaste oplossing. Voor meer informatie over onze voetbal garant-regeling, klik je hier!


Zijn er speciale regels voor fans die een AS Roma wedstrijd bezoeken?

Zoals alle clubs heeft ook AS Roma eigen huisregels. Dit zijn redelijk voordehandliggende regels als verbod op drugsgebruik, wapens en vuurwerk. Toch is het verstandig om op de site van de club zelf deze regels nog eens goed door te nemen voor vertrek. Hier kan ook nuttige informatie in staan over het meenemen van tassen, het gebruik van camera’s en eten.

AS Roma wedstrijden bezoekenRaffaele Conti 88 / Shutterstock.com

Liever een andere voetbalwedstrijd in Italië bezoeken? Laat je inspireren: