Premier League
ALL_BLOGS

De eindsprint: Premier League

2023-02-27

De laatste paar maanden van de grote competities zijn ingegaan. De komende weken zijn een mooi moment om eens in te zoomen op de kampioenskandidaten en hun kansen op een landstitel. In deze blogreeks werpen wij een blik op de slotronden van de topcompetities. Deze week aan bod: De Premier League.

Arsenal Football Club - Koploper met knikkende knieën

Arsenal-fans zijn al het gehele seizoen in de zevende hemel. Na jaren ellende lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zijn voor The Gunners. Met een gat van twee punten voorsprong op nummer 2 en een wedstrijd tegoed, zit het voorlopig nog even goed. Toch doet de huidige vorm ervoor zorgen dat men in het Emirates Stadium nog niet zeker van de zaak is. Arsenal FC behaalde slechts twee overwinningen in de afgelopen vijf wedstrijden, waarvan beide ook nog erg moeizaam tot stand kwamen. De concurrentie ruikt bloed.

Bij een blik op het resterende programma van Mikel Arteta en zijn mannen, wordt de Arsenal-volger ook nog niet heel erg gerustgesteld. Dat komt dan vooral door het treffen met directe concurrent Manchester City. Mede deze wedstrijd gaat er volgens een populaire bookmaker voor zorgen dat Arsenal niet als kampioen eindigt. Een tweede plek geeft garantie op Champions League-voetbal en dat zal voor The Gunners na jaren Europa League of helemaal geen Europees voetbal goed worden ontvangen. Maar in een seizoen als dit, zal men enkel genoegen nemen met de landstitel. Wat ons betreft zit het erin, mits ze uit het dipje kruipen waarin ze nu verkeren.

Resterend programma Arsenal FC:

Everton (thuis) (18)
Bournemouth (thuis) (19)
Fulham (uit) (6)
Crystal Palace (thuis) (12)
Leeds United (thuis) (17)
Liverpool (uit) (7)
West Ham United (uit) (16)
Southampton (thuis) (20)
Manchester City (uit) (2)
Chelsea (thuis) (10)
Newcastle United (uit) (5)
Brighton & Hove Albion (thuis) (8)
Nottingham Forest (uit) (13)
Wolverhampton Wanderers (thuis) (15)

Arsenal Premier League

Manchester City - Citizens op jacht naar derde opeenvolgende titel

Het zal niemand zijn ontgaan dat Manchester City de afgelopen jaren de Premier League domineert. Hoewel er altijd wel enkele uitdagers zijn, zijn het toch uiteindelijk altijd weer The Citizens die aan het eind van de rit aan kop staan. Of dat op maandag 29 mei 2023 ook zo zal zijn is nog maar de vraag. Met een wedstrijd meer dan koploper Arsenal kan het gat zomaar oplopen tot vijf punten. Met dertien wedstrijden en een onderling treffen natuurlijk geen onoverbrugbaar verschil. Dat ziet ook een populaire bookmaker. Zij zien, ondanks de achterstand op plek 1, Manchester City ‘gewoon’ kampioen worden.

Voor de Citizens wacht nog wel een redelijk zwaar programma. Met wedstrijden tegen Liverpool, Arsenal, Chelsea, Newcastle United en de in vorm verkerende clubs Brighton & Hove Albion, Brentford en Fulham is het niet de vraag of men averij oploopt, maar eerder tegen wie. Zeker nu Haaland zijn scoringwoede enigszins lijkt te stokken. Het duel met Arsenal zal een sleutelduel worden in het huidige Premier League-seizoen. Bij een overwinning van Manchester City ligt de titelstrijd weer helemaal open. Wint Arsenal dan zal er het nodige geluk nodig zijn voor de regerend landskampioen om eind mei wederom de trofee te mogen liften.

Resterend programma Manchester City:

Newcastle United (thuis) (5)
Crystal Palace (uit) (12)
West Ham United (thuis) (16)
Liverpool (thuis) (7)
Southampton (uit) (20)
Leicester City (thuis) (14)
Brighton & Hove Albion (uit) (8)
Arsenal (thuis) (1)
Fulham (uit) (6)
Leeds United (thuis) (17)
Everton (uit) (18)
Chelsea (thuis) (10)
Brentford (uit) (9)

Manchester City Premier League

Manchester United - Ten Hag gaat voor ongekende stunt

Erik Ten Hag heeft de jubelstemming in Manchester helemaal teruggebracht. Afgelopen weekend bekroonde hij een nu al geslaagd seizoen met de winst van de League Cup. Maar er zit nog meer in het vat voor de Twentse oefenmeester. Manchester United is naast de Premier League ook nog in de race voor de Europa League én FA Cup. Een druk programma dus! Maar dat lijkt op dit moment nog geen obstakel bij de Mancunians. Vrijwel iedere week spelen zij twee wedstrijden. Het zorgt zelfs voor positieve flow. Met een keer geen winst in de afgelopen vijf wedstrijden (2-2 uit tegen FC Barcelona) doet Manchester United het uitstekend.

De komende weken staan er nog enkele toppers op het programma. Zo spelen Ten Hag en zijn manschappen deze zondag (05/03) uit tegen Liverpool en moet het nog langs bij het lastig te kloppen Brighton en Newcastle. Toch heeft Manchester United op papier het gemakkelijkste programma van de top drie. Of dat genoeg is, moet blijken. Een gat van acht punten tot koploper Arsenal klinkt groot, maar is zo ingehaald. Zeker gezien Manchester United nog een wedstrijd tegoed heeft ten opzichte van nummer 2 Manchester City. De bookmakers zien het in ieder geval niet meer gebeuren.

Resterend programma Manchester United:

Liverpool (uit) (7)
Southampton (thuis) (20)
Brighton & Hove Albion (uit) (8)
Newcastle United (uit) (5)
Brentford (thuis) (9)
Everton (thuis) (18)
Nottingham Forest (uit) (13)
Chelsea (thuis) (10)
Tottenham Hotspur (uit) (4)
Aston Villa (thuis) (11)
West Ham United (uit) (16)
Wolverhampton Wanderers (thuis) (15)
Bournemouth (uit) (19)
Fulham (thuis) (6)

Manchester United Premier League

Tussenstand Premier League per 27/02/2023 (na 25 speelronden)

1 - Arsenal - 60 punten - 25 wedstrijden

2 - Manchester City - 55 punten - 25 wedstrijden

3 - Manchester United - 49 punten - 24 wedstrijden

Voorspelling eindstand Bundesliga door Voetbalreizen.com

1 - Manchester City - 89 punten

2 - Arsenal -  87 punten

3 - Manchester United - 82 punten

ALL_BLOGS