Brexit en Engels voetbal
ALL_BLOGS

​Voetbalreizen na de Brexit? Geen enkel probleem!

2021-02-09

De grootste angst van fervent voetbalreiziger was dat Brexit roet in het eten zou gooien van voetbalreizen naar Engeland. Het verlossende woord is daar. Er verandert het een en ander, maar het Verenigd Koninkrijk blijft een bestemming om geregeld naar af te reizen voor een sfeervolle voetbalbeleving.

Brexit en voetbalreizen

Vrijwel het hele jaar steken veel Nederlandse en Belgische voetbalfans de Noordzee over om te kunnen genieten van Engels topvoetbal. Volle stadions, sfeervol gezang en de grootste sterren maken Engeland het beloofde land voor de voetbalfan. Of je nu Londen bezoekt voor clubs als Chelsea, Tottenham Hotspur of West Ham; of je reist juist af naar voetbalbolwerken als Manchester of Liverpool; de Brexit maakt het leven niet ineens ingewikkelder.

Vooral op het gebied van het importeren van goederen is er het een en ander veranderd. Voor jou als persoon is er eigenlijk maar een toonaangevende wijziging doorgevoerd per 1 januari 2021. Voordat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verliet, was het als Nederlander niet nodig om in het bezit te zijn van een paspoort om de oversteek te maken. Sinds het begin van 2021 volstaat een identiteitsbewijs niet meer en is het enkel mogelijk om met een geldig paspoort af te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zullen jou niet langer toegang verlenen op basis van een ID-bewijs of je nu met de trein, het vliegtuig of de ferry komt.

Een koffertje vol

Waar de wijzigingen vooral invloed op hebben is de inhoud van jouw koffer. De Nederlandse Douane kent strikte regels als het aankomt op de import van goederen vanuit een land buiten de Europese Unie. Sinds de uittreding uit de EU van het Verenigd Koninkrijk gelden deze regels nu ook voor jou bij terugkeer van je voetbalreis naar Engeland. Per 1 januari is het bijvoorbeeld nog maar toegestaan 1 liter alcohol en 1 slof sigaretten belastingvrij mee te nemen. Wordt het meer? Dan betaal je daar importbelasting over. Overigens is het helemaal verboden zuivel, vlees en visproducten mee te nemen vanuit Engeland of Schotland.

Overigens wordt er ook onderscheid gemaakt tussen geld en goederen. Neem je €10.000,- aan contant geld mee, vergeet dan niet aangifte te doen bij de Douane. Ook gelden er regels voor het importeren van producten uit het Verenigd Koninkrijk. Koop je in de fanshop een voetbalshirt of sjaaltje, dan hoef je jezelf absoluut geen zorgen te maken. Pas wanneer je voor omgerekend in euro's meer dan €430,- aan spullen aankoopt in Engeland, dien je hier belasting over te betalen bij het passeren van Nederlandse grens.

Geen zorgen

Volgens ons hoef je jezelf dus absoluut geen zorgen te maken. Maak je graag een voetbalreis naar Engeland, dan zal de Brexit daar ongetwijfeld geen verschil in maken. Wij blijven gewoon onze voetbalreizen aanbieden naar Premier League- en Championship-clubs én wij hopen natuurlijk dat jullie ze blijven boeken. Wil je toch nog zelf even wat dieper graven in de regels omtrent de Brexit voordat je afreist naar Engeland of Schotland? Dan is het mogelijk om extra informatie te winnen op de website van Wijs op reis. Je kunt uiteraard ook bij ons terecht voor eventuele vragen!

Premier League-reizen
Arsenal FC voetbalreizen >>
Chelsea FC voetbalreizen >>
Crystal Palace voetbalreizen >>
Fulham FC voetbalreizen >>
Tottenham Hotspur voetbalreizen >>
West Ham United voetbalreizen >>
Everton FC voetbalreizen >>
Liverpool FC voetbalreizen >>
Manchester City voetbalreizen >>
Manchester United voetbalreizen >>
Aston Villa voetbalreizen >>
Leeds United voetbalreizen >>
Leicester City voetbalreizen >>
Newcastle United voetbalreizen >>
Southampton FC voetbalreizen >>
Wolverhampton Wanderers voetbalreizen >>


Championship-reizen
Brentford FC voetbalreizen >>
Birmingham City FC voetbalreizen >>
Queens Park Rangers voetbalreizen >>
Millwall FC voetbalreizen >>
Watford FC voetbalreizen >>

Scottish Premiership-reizen
Celtic FC voetbalreizen >>
Rangers FC voetbalreizen >>
Hibernian FC voetbalreizen >>

ALL_BLOGS