Programma RCD Espanyol 2020/21

RCD Espanyol is een beetje een vreemde voetbalclub. Met 80 seizoenen in de La Liga is het alles behalve een kleine naam, toch leeft het een beetje in de schaduw van stadsgenoot FC Barcelona. Wat ons betreft geheel onterecht. Alleen het programma van Espanyol is al om van te smullen; laat staan hoe mooi het is als je de club wat beter kent. Waar bij FC Barcelona de tribunes met het seizoen meer gevuld zijn met toeristen, merk je dat bij RCD Espanyol het overgrote deel bestaat uit fanatieke locals. Los Periquitos spelen hun thuiswedstrijden in het RDCE Stadium, gelegen nabij Barcelona's buitenwijken Cornella de Llobregat en El Prat. Het stadion is goed te bereiken vanuit het stadscentrum en is dus perfect om eens een wedstrijd te bezoeken tijdens je weekendje in Barcelona. Op zoek naar het hele programma van RCD Espanyol? Klik dan hier! Voor onze wedstrijdtips raden wij je aan om vooral nog even verder te lezen op deze pagina!

TITLE_VBR

SUBTITLE

  • Stel jouw voetbalreis zelf samen. In het boekingsproces kies je eenvoudig en flexibel hoe je reis eruit komt te zien.
  • Bij ons staan flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel.
  • Bel met ons, chat met ons of bereik ons via ons 24/7 noodnummer.
  • Voetbalreizen.com biedt je de garantie dat niemand alleen zit! *zie voordelen

De mooiste wedstrijden van RCD Espanyol

RCD Espanyol - FC Barcelona
Veel mensen zijn niet eens bekend met het bestaan van een tweede club in Barcelona. Dat is eeuwig zonde. RCD Espanyol wordt ten onrechte wel eens vergeten. De club heeft een rijke historie en is een van de grootste rivalen van Barça. Het zal je dan ook niks verbazen dat de Derbi Barceloní een heetgebakerde wedstrijd is. Vooral van de kant van Espanyol is men veeleisend tijdens de derby. De lokale trots heeft al heel wat jaren niet meer kunnen winnen in competitieverband maar heeft de strijd nog niet opgegeven. De wedstrijd tegen FC Barcelona is dan ook de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Wat een overwinning teweeg brengt? Dat is waarschijnlijk onbeschrijfelijk. Boek een tripje naar de derby van Barcelona en misschien ben jij wel getuige van die langverwachte overwinning van Espanyol op FC Barcelona.

Boek nu je voetbalreis naar:
RCD Espanyol - FC Barcelona >>>
FC Barcelona - RCD Espanyol >>>

RCD Espanyol - Real Madrid
Het werd al eerder aangehaald op deze pagina: het programma van RCD Espanyol bevat behoorlijk wat mooie wedstrijden. Natuurlijk IS de bijzondere Derbi Barceloní tegen FC Barcelona er daar een van, maar ook de kraker tegen Real Madrid heeft een unieke geschiedenis. Het parlement van Spanje is gehuisvest in Madrid, iets dat een groot deel van de Catalanen niet altijd even waarderen. Sterker nog, een deel van de Catalaanse bevolking ziet hun autonome deelstaat Catalonië liever los van het koninkrijk van Spanje. Ook tijdens voetbalwedstrijden voert de tendens van een onafhankelijkheidsstrijd vaak de boventoon. Dit zorgt voor een unieke sfeer tijdens de wedstrijden. Zeker wanneer het koninklijke Real Madrid op bezoek komt in het RCDE Stadium heerst er een beladen sfeertje. Een doelpunt tegen Real Madrid zal dan net wat harder en uitbundiger gevierd worden dan een treffer tegen bijvoorbeeld Girona CF of Levante UD.

Boek nu je voetbalreis naar:
RCD Espanyol - Real Madrid >>>
Real Madrid - RCD Espanyol >>>