Programma Champions League 2023/24

Het programma van de Champions League 2023/2024 is bekend. De poules zijn ingedeeld en we mogen weer mooie affiches verwachten komend seizoen. Het kampioenenbal is het hoogst haalbare toernooi in het Europese clubvoetbal en is zelfs voor clubs FC Barcelona, Manchester City en Bayern München een hele uitdaging om te winnen. Recordhouder in het binnenhalen van de Champions League is nog altijd Real Madrid. Ook dit seizoen zal het niet aan strijd ontbreken. Voor iedere voetbalfan is het toernooi iets magisch. Stel je voor dat je in een van 's werelds meest iconische stadions de Champions League-hymne hoort terwijl je spelers als Neymar, Mbappé of Haaland het veld ziet betreden. Dat moet als een droom voelen!

Champions League-deelnemers
Bij Voetbalreizen.com regelen wij niet alleen reizen naar binnenlandse competities, maar is het ook mogelijk om het miljoenenbal van dichtbij mee te maken. Woon een topwedstrijd bij en verzeker jezelf van een compleet verzorgde reis inclusief hotelovernachtingen, wedstrijdtickets en retourvlucht. Ben jij al zeker welke club je wil bezoeken? Hieronder zie je een overzichtje van alle clubs die deelnemen aan de Champions League en waarvan Voetbalreizen.com reizen organiseert!

Wil jij het complete Champions League-aanbod zien? Klik dan hier!

TITLE_VBR

SUBTITLE

  • Stel jouw voetbalreis zelf samen. In het boekingsproces kies je eenvoudig en flexibel hoe je reis eruit komt te zien.
  • Bij ons staan flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijk contact hoog in het vaandel.
  • Bel met ons, chat met ons of bereik ons via ons 24/7 noodnummer.
  • Voetbalreizen.com biedt je de garantie dat niemand alleen zit! *zie voordelen

Loting programma Champions League 2023/2024

De poules voor de groepsfase zijn geloot. Er zijn een aantal poules die in het oog springen. Waaronder de poule des doods met PSG, Borussia Dortmund, AC Milan en Newcastle United. Ook zien we dit jaar twee Nederlandse deelnemers terug in PSV en Feyenoord. Vanuit België is Royal Antwerp de enige participant.

​Poule A: ​Bayern München, Manchester United, FC Kopenhagen en Galatasaray;

​Poule B: ​Sevilla CF, Arsenal FC, PSV en RC Lens;

​Poule C: ​Napoli SSC, Real Madrid, SC Braga en Union Berlin;

​Poule D: ​Benfica SL, Inter Milan, RB Salzburg en Real Sociedad;​

​Poule E: ​Feyenoord, Atlético Madrid, Lazio SS en Celtic;

​Poule F: ​Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, AC Milan en Newcastle United;

​Poule G: ​Manchester City, RB Leipzig, Rode Ster Belgrado, Young Boys Bern;

​Poule H: ​FC Barcelona, FC Porto, Shakhtar Donetsk en Royal Antwerp;

Laatste jaar normale Champions League programma

Na het seizoen 2023/2024 zal de Champions League onherkenbaar zijn. Niet langer zal er gestart worden met groepen van 4. Iedere deelnemende club wordt in een grote ranglijst opgenomen. Doormiddel van een loting, die nog steeds is gebaseerd op potten van vier niveau's, wordt beslist welke acht tegenstanders elke ploeg krijgt in de 'competitiefase'.

In totaal zullen er 36 teams deelnemen aan de competitiefase. Dat zijn er vier meer dan nu het geval is. Deze plekken worden verdeeld op drie verschillende manieren. De eerste twee extra tickets gaan naar de twee in Europa best presterende landen. Zou Nederland in 2023/2024 in Europa opnieuw indruk maken en bij de twee landen horen waar de meeste coëfficiëntenpunten worden gehaald, dan zou het dus een extra ticket voor de Champions League krijgen. Op deze manier worden twee tickets verdeeld. Het derde extra ticket gaat naar de nummer vijf op de coëfficientenranglijst, dat in dit geval Frankrijk is. Opnieuw zijn hier kansen voor Nederland, dat op slechts kleine afstand van Frankrijk op plek zes staat. Extra ticket nummer 4 gaat naar het hoogstgeklasseerde land dat nog geen directe plaatsing heeft. 

​Knock-out-fase

Waar voorheen de nummers één en twee zich plaatsten voor de knock-out-fase, gaat dit er vanaf 2024 ook anders uitzien. De acht best presterende teams in de competitiefase weten dat zij een verkort programma in de Champions League krijgen. Zij slaan namelijk de eerste knock-out-ronde over. Tijdens de eerste ronde nemen plek 9 t/m 16 het op tegen plek 17 t/m 24. De winnaars van deze wedstrijden spelen vervolgens weer tegen de nummers 1 t/m 8.