combitrips voetbal
ALL_BLOGS

Meerdere buitenlandse wedstrijden in één weekend? Dit zijn onze suggesties!

2024-02-27

Eigenlijk is het vrijwel altijd mogelijk: het bezoeken van meerdere wedstrijden tijdens een weekend in het buitenland. Of je nu in Londen, Madrid of Milaan bent; een combi is snel gemaakt! Lees in onze blog over onze tien suggesties!

Voetbalwedstrijden combineren in Londen

Met dertien profclubs is het in Londen niet de vraag of je meerdere wedstrijden kunt bezoeken, maar welke je wil bezoeken. Alleen in de Premier League spelen met Chelsea FC, Arsenal FC, Tottenham Hotspur, West Ham United, Brentford FCCrystal Palace en Fulham FC al zeven Londense profclubs. Een divisie lager vinden we ook nog Watford FC, Queens Park Rangers en Millwall FC terug. 


Engels voetbal zoals het ooit was

De Engelse voetbalpiramide bestaat uit vier profdivisies en drie semi-professionele competities. Op vrijwel al deze niveaus stuit je op een uitstekende voetbalbeleving tijdens de wedstrijden. Hoewel de Premier League de crème-de-la-crème van het voetbal is, kan een wedstrijdbezoek aan clubs als Leyton Orient, Charlton Athletic, AFC Wimbledon of Sutton United ook prachtig zijn. Hier beleef je het Engelse voetbal zoals het ooit was. 


Leuke extra opties

Ook in de semi-professionele divisies vind je karakteristieke stadions terug. Alleen in Londen is een bezoek aan Barnet FC, Dagenham & Redbridge, Bromley FC en Wealdstone al de moeite waard als extra toevoeging op jouw voetbalreis.

Voetbalclubs Londen

Voetbalhoofdstad Madrid ontdekken

Staat er binnenkort een tripje naar Real Madrid of Atlético Madrid op de planning? Bekijk dan de mogelijkheden tot het bijboeken van een extra wedstrijd! Madrid is als hoofdstad niet alleen op politiek niveau het centrum van Spanje. Ook op voetbalgebied is hier het meeste te beleven. Naast de twee topclubs spelen ook Rayo Vallecano, Getafe, Leganes en Alcorcón hun thuiswedstrijden in of nabij Madrid.


Genoeg mogelijkheden

Hoewel het zelden voorkomt dat zowel Atlético Madrid én Real Madrid in hetzelfde weekend thuis spelen, is een combi tussen een wedstrijdbezoek aan een van deze twee clubs en een andere Madrileens club vrijwel altijd mogelijk. Op het moment van schrijven komen Getafe en Rayo Vallecano ook op het hoogste niveau van Spanje uit. Leganes en Alcorcón spelen in de Segunda División.


Spaanse volksclubs

Bij clubs als Getafe, Leganes en Rayo Vallecano proef je nog altijd de essentie van het Spaanse voetbal. Hele families verplaatsen zich op de wedstrijddag richting het stadion. Hier wordt de lokale trots toegejuicht, doet men zich ten goede aan hele zakken pepitas (zonnebloempitten) en laat men zich gaan op foute beslissingen van de scheidsrechter.

Voetbalclubs Madrid

Noordwest-Engeland als voetbalregio

We brengen Liverpool en Manchester in dit geval samen. Deze twee steden zijn namelijk uitstekend met elkaar te combineren. Per trein kun je eenvoudig binnen een uur tussen beide steden reizen. Daarnaast zijn er in de regio nog een aantal voetbalsteden te vinden. Het bezoeken van meerdere voetbalwedstrijden in Noordwest-Engeland behoort vrijwel altijd tot de mogelijkheden. 


Greater Manchester

In Manchester spelen profclubs Manchester United, Manchester City en Salford City FC. Net buiten de officiële stadsgrenzen tref je ook nog Stockport County, Rochdale AFC, Wigan Athletic en Bolton Wanderers. Allen spelen hun thuiswedstrijden in Greater Manchester. Ook in de National League wordt de stad vertegenwoordigd. Cultclubs als Oldham Athletic, Altrincham FC en FC United of Manchester houden de eer van Manchester hoog op het vijfde en zesde niveau.


Merseyside

Gaan we wat westelijker dan treffen we natuurlijk Liverpool FC en Everton FC. De twee grootste clubs van Liverpool zijn wereldwijd bekend en voor velen een reden om eens naar de stad aan de Mersey af te reizen. In de League Two vinden we ook nog Tranmere Rovers terug, dat officieel gezien niet meer tot Liverpool behoort, maar prima te bereiken is vanuit de stad. 


Landelijk Engels voetbal

Net niet in de regio maar zeker goed te bereiken zijn Blackburn Rovers, Preston North End, Accrington Stanley en Burnley FC. Neem de trein en je staat binnen anderhalf uur bij het stadion van deze clubs. Hier vind je het echte Engeland-gevoel terug. Oude stadions met open hoeken, gelegen in een woonwijk met tribunes kort aan het veld. Een prima toevoeging op een voetbalreis naar Manchester United of Manchester City.

Voetbalclubs noordwest-Engeland

De regio Valencia ademt voetbal

In de stad Valencia zelf vind je maar twee voetbalclubs terug. Club de Fútbol Valencia, door wie de grootste sportsprookjes werden geschreven en Levante UD. Wil je toch de combi aangaan naast een bezoek aan Valencia CF, dan zul je het iets verder buiten de stad moeten zoeken. Op zo’n uur rijden van Valencia vind je de plaats Castellón de la Plana. Het thuis van cultclub Castellón CD. Op het moment van schrijven is Nederlander Dick Schreuder hier hoofdtrainer. 


Villarreal en Castellón CD

Onderdeel van Castellón de la Plana is ook het stadsdeel Villarreal. Hier floreert voetbalclub Villarreal, bekend van verschillende keren Champions League deelname en daarnaast een van de vaste hoogvliegers in het Spaanse betaald voetbal. Maak je dus een voetbalreis naar het magische Mestalla van Valencia CF, dan is het absoluut aan te raden om ook het programma van Castellón CD en Villarreal CF te bekijken. Wie weet zit er een schitterende combi in!

Voetbalclubs Valencia

Noord-Italië: het voetbalhart van de laars

Milaan, Turijn en Genua zijn het schoolvoorbeeld van een voetbalstad. Met name Milaan is enorm in trek onder voetbalreizigers. AC Milan en Inter Milan zijn na jaren van ellende weer helemaal opgeklommen tot de top van het Europese voetbal. Dat de sportieve prestaties hebben gezorgd voor een intense beleving op de tribune is een mooie bijkomstigheid. Met name het lied ‘sarà perché ti amo’ dat iedere wedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd wordt gezongen bij AC Milan, doet het wereldwijd goed en is voor velen al een reden om af te reizen naar Stadio San Siro.


Met de trein naar een voetbalbestemming

Vanuit Milaan reis je eenvoudig af naar tal van andere voetbalbestemmingen. De wegen in Italië zijn uitstekend en verbinden alle grote steden met elkaar. Ook per trein sta je binnen no-time in een andere stad. Voor de hand liggende voetbalbestemmingen vanuit Milaan zijn Juventus, Torino AC, Atalanta Bergamo, Monza AC, Bologna FC en Hellas Verona. Andere wat minder bekende opties zijn Cremonese, Como 1907, Brescia Calcio, Piacenza en Parma Calcio. Een combi tussen twee of meer wedstrijden is eigenlijk altijd wel mogelijk.

Voetbalclubs Noord-Italië

Voetbalbolwerk dichtbij de deur

Het grensgebied van Duitsland wordt vaak bezocht door Nederlandse voetballiefhebbers. Het is het thuis van voetbalclubs als Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Schalke 04, FC Köln en Bayer 04 Leverkusen. Verblijf je een weekendje in deze regio? Dan is het combineren van meerdere voetbalwedstrijden zeker mogelijk! Naast de eerder genoemde clubs kun je als echte liefhebber ook nog altijd een combi maken met Fortuna Düsseldorf, Rot-Weiss Essen, VfL Bochum, Alemannia Aachen en Rot-Weiss Oberhausen.


Stedentrip en voetbal

Dat deze regio eenvoudig te bereiken is vanuit Nederland is een gegeven. Het ligt dan ook voor de hand om bij Voetbalreizen.com wedstrijdtickets inclusief hotelovernachting te boeken zodat je meerdere dagen de tijd hebt om meerdere clubs te bezoeken. Natuurlijk is het ook fantastisch om in de avonduurtjes de tijd te nemen om een stad als Düsseldorf of Keulen verder te verkennen.

Voetbalclubs grensgebied Duitsland

Nog meer Engels voetbal

Naast Londen en de regio Manchester is er een derde voetbalgebied in Engeland waar het combineren van voetbalwedstrijden simpel is. In Birmingham vinden Aston Villa, Birmingham City en West Bromwich Albion hun thuis. Deze clubs kennen een rijke historie en dat is aan alles voelbaar. Buiten schitterende stadions, hebben deze clubs ook een hondstrouwe aanhang die de thuishaven omtoveren tot een onneembare vesting. 


Wolverhampton Wanderers

Ben je bereid om in de trein te stappen en je net buiten de stadsgrenzen van Birmingham te wanen, dan zijn er nog veel meer opties. Wat dacht je van Wolverhampton Wanderers? Deze gerenommeerde Premier League-club speelt zijn thuiswedstrijden in Wolverhampton, dat in zo’n kwartier is te bereiken vanuit het centrum van Birmingham. 


Keuzestress

Verder zijn andere mooie opties binnen een anderhalf uur van elkaar Stoke City, Nottingham Forest, Notts County, Leicester City, Walsall, Coventry City, Derby County, Sheffield United en Sheffield Wednesday. Niet gek wanneer je een weekendje Engeland op de planning hebt staan!

Voetbalclubs Birmingham

Sportief Lissabon beleven

We stappen weg van de top vijf competities van Europa en gaan een ‘onontdekte’ voetbalreis parel nader bekijken. Dat SL Benfica en Sporting CP in Lissabon spelen, zullen weinigen zijn ontgaan. Toch is er meer. Ben je voor een wedstrijd van een van de eerder genoemde clubs in de Portugese hoofdstad, dan raden we je aan om nog eens verder te kijken. 


Portugese beleving

De eerste optie is het bezoeken van Belenenses, dat van oudsher ook een grote club is met een brede support. Ook Estrela de Amadora, dat inmiddels op het hoogste niveau van Portugal uitkomt, is het bezoeken waard. Hoewel je hier geen uitverkocht huis hoeft te verwachten, is het leuk om het echte Portugese voetbal hier te ervaren.

Voetbalclubs Lissabon

Een gebied vol intense derby’s

Het Schotse voetbal kent een redelijk gecentreerd bestaan. Dat is overigens inherent aan de verdeling van bevolking over het land. Noord-Schotland kent nauwelijks inwoners en is daarmee ook vrijwel niet vertegenwoordigd in het betaald voetbal. Daarentegen zijn Edinburgh, Glasgow en omliggende steden een waar voetbalbolwerk. 


Old Firm

Glasgow staat natuurlijk vooral bekend om Celtic FC en Rangers FC en hun tweestrijd de Old Firm. Dit topduel staat bij vrijwel elke voetballiefhebber wel op de bucketlist. Maar Glasgow heeft meer te bieden. Zo spelen Partick Thistle F.C. en Queen’s Park FC ook hun thuiswedstrijden binnen de stadsgrenzen van Glasgow. Ook de clubs St. Mirren, Motherwell FC en Hamilton Academical zou je kunnen scharen onder clubs uit Glasgow, daar waar ze op korte afstand van het stadscentrum te vinden zijn.


Drie clubs in een hoofdstad

Voor Edinburgh kan hetzelfde scenario geschetst worden. Daar waar Hibernian FC en Heart of Midlothian samen de dienst uitmaken en een schitterende derby spelen, zijn ze zeker niet de enige thuisploegen in de Schotse hoofdstad. Edinburgh City FC werkt al jaren aan een stabiele basis in de luwte van de twee grootste van de stad. 


Ervaar Schots voetbal op zijn best

Verder zijn op korte reisafstand van beide steden clubs als Dundee United, Dundee FC, Dunfermline, Raith Rovers, Falkirk FC en Saint-Johnstone FC te vinden. Een combi tussen meerdere voetbalwedstrijden is in Schotland snel gemaakt. 

Voetbalclubs Schotland

Beleef Praag op zijn best

Onze laatste suggestie brengt ons naar Oost-Europa. Praag is een heerlijke stad om te vertoeven tijdens een citytrip. Maar wist je dat je hier ook prima voetbal kan kijken. Met Sparta, Slavia en Dukla Praag zijn er drie gevestigde namen in de voetballerij terug te vinden. De laatstgenoemde speelt inmiddels niet meer op het hoogste niveau, toch is het stadion het bezoeken waard. De enorme hoofdtribune is op zijn minst opvallend te noemen. 


Cultclubs

Naast deze drie gevestigde namen zijn ook cultclubs Viktoria Zizkov en Bohemians schitterende clubs om een bezoek aan te brengen. De locals volgen deze clubs op de voet. Zeker derby’s gaan geregeld gepaard met een unieke sfeer.

Voetbalclubs Praag
ALL_BLOGS

RELATED_BLOGS